Zivatar, jégeső és hatalmas szél kíséri a vihart: mutatjuk, az érintett megyéket

HelloVidék   
  Megosztom
Zivatar, jégeső és hatalmas szél kíséri a vihart: mutatjuk, az érintett megyéket

Kora délutántól a Dunántúlon, majd később már a Duna-Tisza közén is számítani lehet a záporok mellett elszórtan zivatarokra is. A zivatarokat szélerősödés, egy-egy helyen 60 km/h-t meghaladó széllökés, intenzív csapadék, esetleg jégeső kíséri - számolt be róla az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ahogy a portál írja, késő estétől fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át a labilisabb légtömeg, így csütörtökre virradó éjszaka, csütörtök kora reggel az Alföldön, északkeleten várható helyenként zivatar Csütörtök napközben az Alföld északkeleti részén, illetve az Északi-középhegységben (főként Borsodban) számíthatunk zivatarok kialakulására, melyek estére lecsengenek.

Kiadós csapadékot, lehűlést hoz a hétvégi front

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön is több helyen szűrhetik fátyolfelhők a napsütést. Záporok, zivatarok leginkább keleten, északkeleten fordulhatnak elő. A délnyugati szél ismét többfelé lesz élénk. Hajnalban 9-16, délután 23-28 fokot mérhetünk.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Eső, zápor északon, északnyugaton már a reggeltől előfordulhat. A délután és este folyamán pedig egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Köztük heves zivatarok is kialakulhatnak. A délies szél országszerte megerősödik. Az enyhe reggel után délután 20-30 fok ígérkezik, nyugaton lesz hűvösebb.

Szombatra virradó éjszaka és a reggel sokfelé várható eső, zápor, a középső és keleti tájakon zivatar. Délután már csak keleten eshet, nyugat felől pedig felszakadozik a felhőzet. Északnyugaton viharossá válhat a szél. Délután 13-22 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés