Elképesztő: trópusokon őshonos gomba nőtt Magyarországon, itt találták meg

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő: trópusokon őshonos gomba nőtt Magyarországon, itt találták meg

Novemberben Pentezug Rezervátumban a több éves tehéntrágyából érdekes gombák bukkantak elő. Nem őshonos faj, a . században hurcolták be kontinensünkre a déli félteke trópusi, szubtrópusi területeiről Ausztráliából és Afrikából.

Különleges gombafajt észleltek kollégáink Pentezugban, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Mint írják,

A termőrész tetején lévő ujjszerű képződmények rendkívüli bűzt árasztanak , mely magukhoz csalogatja a rovarokat, amik a spórákat terjesztik.

A szömörcsögfélék közé tartozó gyertyagomba első hazai észlelése 2014-ben volt. Nem őshonos faj, a . században hurcolták be kontinensünkre a déli félteke trópusi, szubtrópusi területeiről Ausztráliából és Afrikából.

Íme az eredeti poszt, amiben képekkel is dokumentálták a különleges gombafajt:

? Különleges gombafajt észleltek kollégáink Pentezugban ??

A gyertyagomba (Lysurus cruciatus) előbb tojáshoz hasonló...

Közzétette: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság2020. december 1., kedd

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

gomba

hortobágyi nemzeti park