Elképesztő: trópusokon őshonos gomba nőtt Magyarországon, itt találták meg

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő: trópusokon őshonos gomba nőtt Magyarországon, itt találták meg

Novemberben Pentezug Rezervátumban a több éves tehéntrágyából érdekes gombák bukkantak elő. Nem őshonos faj, a . században hurcolták be kontinensünkre a déli félteke trópusi, szubtrópusi területeiről Ausztráliából és Afrikából.

Különleges gombafajt észleltek kollégáink Pentezugban, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Mint írják,

A termőrész tetején lévő ujjszerű képződmények rendkívüli bűzt árasztanak , mely magukhoz csalogatja a rovarokat, amik a spórákat terjesztik.

A szömörcsögfélék közé tartozó gyertyagomba első hazai észlelése 2014-ben volt. Nem őshonos faj, a . században hurcolták be kontinensünkre a déli félteke trópusi, szubtrópusi területeiről Ausztráliából és Afrikából.

Íme az eredeti poszt, amiben képekkel is dokumentálták a különleges gombafajt:

? Különleges gombafajt észleltek kollégáink Pentezugban ??

A gyertyagomba (Lysurus cruciatus) előbb tojáshoz hasonló...

Közzétette: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság2020. december 1., kedd

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

gomba

hortobágyi nemzeti park