Elképesztő: trópusokon őshonos gomba nőtt Magyarországon, itt találták meg

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő: trópusokon őshonos gomba nőtt Magyarországon, itt találták meg

Novemberben Pentezug Rezervátumban a több éves tehéntrágyából érdekes gombák bukkantak elő. Nem őshonos faj, a . században hurcolták be kontinensünkre a déli félteke trópusi, szubtrópusi területeiről Ausztráliából és Afrikából.

Különleges gombafajt észleltek kollégáink Pentezugban, számolt be a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság. Mint írják,

A termőrész tetején lévő ujjszerű képződmények rendkívüli bűzt árasztanak , mely magukhoz csalogatja a rovarokat, amik a spórákat terjesztik.

A szömörcsögfélék közé tartozó gyertyagomba első hazai észlelése 2014-ben volt. Nem őshonos faj, a . században hurcolták be kontinensünkre a déli félteke trópusi, szubtrópusi területeiről Ausztráliából és Afrikából.

Íme az eredeti poszt, amiben képekkel is dokumentálták a különleges gombafajt:

? Különleges gombafajt észleltek kollégáink Pentezugban ??

A gyertyagomba (Lysurus cruciatus) előbb tojáshoz hasonló...

Közzétette: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság2020. december 1., kedd

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hortobágy

gomba

hortobágyi nemzeti park