Vérlázító: quadokkal és motorokkal teszik tönkre a somogyi erdőket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Vérlázító: quadokkal és motorokkal teszik tönkre a somogyi erdőket

Tűrhetetlen, amit művelnek a rendszerint jogosítvány nélkül, akár ittasan állapotban, életveszélyesen száguldozó vagy „csak” az erdő csendjét megölő terepjárósok. 29 somogyi gazda, polgármester és vadásztársasági elnök adott ki közös nyilatkozatot az erdőket felszántó illegális motorosok miatt, ugyanis egyre gyakoribb a terepjárós, quad- és terepmotoros forgalom a külső-somogyi településeken is.

Egyre gyakoribb az illegális terepjárós, terepmotoros és quados forgalom a külső-somogyi településeken, ami komoly károkat okozhat a természetnek, és zavarja az erdőlátogatókat.

A felázott, sáros területen a nagy terepgumis gépek könnyen tönkretehetik az utat - panaszolják az érintettek. Az ismeretlen közlekedők többször is kárt okoztak a földutakban, melyek karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik. A javításra több millió forintot kell fordítani - írja a Sonline.

Karádon mezőőr is segíti a megelőzést, bírságra számíthatnak az illegálisan közlekedők, ha sikerül tetten érni őket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) közölte: Somogy megyében elsősorban a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén emelkedett meg azoknak a száma, akik az erdőket nem annyira a természet iránti szeretetből keresik fel, hanem inkább versenypályának használják az erdei utakat. A járműveikkel zavarják az erdők rendjét, az állatok nyugalmát, ami az őszi szarvasbőgés időszakában kiemelten kártékony és veszélyes is.

A Siófoki Rend­őrkapitányság munkatársai az együttműködő szakemberekkel közösen rendszeresen tartanak összehangolt akciókat – közölte a rend­őrség.

Közösen tiltakoznak a somogyiak

A térség felelősen gondolkodó szereplői közül egyre többen elégelik meg a lehetetlen állapotokat, és most közös nyilatkozattal fordultak az érintettekhez. Arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a természetjárás törvényben rögzített és íratlan normáit mindenkinek tiszteletben kell tartani!

Az alábbi nyilatkozathoz már 29 somogyi szervezet, gazda, polgármester és a vadásztársasági elnök is csatlakozott:

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

somogy

erdők

motor

környezetvédelem

quad