Vérlázító: quadokkal és motorokkal teszik tönkre a somogyi erdőket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Vérlázító: quadokkal és motorokkal teszik tönkre a somogyi erdőket

Tűrhetetlen, amit művelnek a rendszerint jogosítvány nélkül, akár ittasan állapotban, életveszélyesen száguldozó vagy „csak” az erdő csendjét megölő terepjárósok. 29 somogyi gazda, polgármester és vadásztársasági elnök adott ki közös nyilatkozatot az erdőket felszántó illegális motorosok miatt, ugyanis egyre gyakoribb a terepjárós, quad- és terepmotoros forgalom a külső-somogyi településeken is.

Egyre gyakoribb az illegális terepjárós, terepmotoros és quados forgalom a külső-somogyi településeken, ami komoly károkat okozhat a természetnek, és zavarja az erdőlátogatókat.

A felázott, sáros területen a nagy terepgumis gépek könnyen tönkretehetik az utat - panaszolják az érintettek. Az ismeretlen közlekedők többször is kárt okoztak a földutakban, melyek karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik. A javításra több millió forintot kell fordítani - írja a Sonline.

Karádon mezőőr is segíti a megelőzést, bírságra számíthatnak az illegálisan közlekedők, ha sikerül tetten érni őket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság (SMRFK) közölte: Somogy megyében elsősorban a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén emelkedett meg azoknak a száma, akik az erdőket nem annyira a természet iránti szeretetből keresik fel, hanem inkább versenypályának használják az erdei utakat. A járműveikkel zavarják az erdők rendjét, az állatok nyugalmát, ami az őszi szarvasbőgés időszakában kiemelten kártékony és veszélyes is.

A Siófoki Rend­őrkapitányság munkatársai az együttműködő szakemberekkel közösen rendszeresen tartanak összehangolt akciókat – közölte a rend­őrség.

Közösen tiltakoznak a somogyiak

A térség felelősen gondolkodó szereplői közül egyre többen elégelik meg a lehetetlen állapotokat, és most közös nyilatkozattal fordultak az érintettekhez. Arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy a természetjárás törvényben rögzített és íratlan normáit mindenkinek tiszteletben kell tartani!

Az alábbi nyilatkozathoz már 29 somogyi szervezet, gazda, polgármester és a vadásztársasági elnök is csatlakozott:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

somogy

erdők

motor

környezetvédelem

quad