Emberségből jeles: munkanélkülieket karol fel a vidék legkedveltebb kertésze

HelloVidék   
  Megosztom
Emberségből jeles: munkanélkülieket karol fel a vidék legkedveltebb kertésze

A kertész szakmában nagyon súlyos munkaerőhiány van, az emberek többsége egyszerűen nem szeretne ilyen jellegű fizikai, és szellemi munkát végezni. Én ilyet végzek, 14 éves korom óta, és kitűnő a hangulatom - írja posztjában Megyeri Szabolcs

Facebook-oldalán osztotta meg a felhívást Megyeri Szabolcs, melyben azoknak szeretett volna tanácsot adni és segíteni, akik a vírushelyzet miatt elvesztették a munkájukat.

Ha van olyan ismerőse, aki elvesztette a munkáját, talán ez a post a segítségére lehet, kérem ossza meg. Nagyon sok kétségbeesett levelet kapunk olyanoktól, akik - reméljük ideiglenesen - elvesztették munkájukat. Nekik javaslom ötletként, hogy nézzenek szét a kertészetekben, gyümölcsösökben, zöldségtermesztő üvegházaknál. A kertész szakmában nagyon súlyos munakerő hiány van, az emberek többsége egyszerűen nem szeretne ilyen jellegű fizikai, és szellemi munkát végezni. Én ilyet végzek, 14 éves korom óta, és kitűnő a hangulatom. Az én kertészetemben olyanokat is szívesen fogadunk szezonális jelleggel, akár heti egy - két napra is, akik még soha életükben nem dolgoztak kertészetben. Szép idő, gyönyörű növények, munkalehetőség

- írja posztjában a kertész.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

megyeri szabolcs

megyeri kertészet

kertészet

koronavírus

koronavírus-járvány

munkanélküliség

munka

állás

állásajánlat