Szörnyű következménye lehet: ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyád!

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű következménye lehet: ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyád!

A Budakeszi Vadaspark egy képet osztott meg egy őzükről, Maráról, aki a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát. Komoly sérüléseket szenvedett egy póráz nélkül sétáltatott kutya miatt.

A Budakeszi Vadaspark munkatársai arra kérnek minden gazdit, hogy vigyázzon jobban a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!

Ahogy a Facebook-posztban is olvasható, a Vadasparkban jelenleg nem fogadhat látogatókat, de a körülöttünk lévő erdőkben sokan sétáltatják kutyáikat, tesznek kisebb-nagyobb túrákat kedvenceikkel.

Egy ilyen séta során történt, hogy egy elengedett kutya beszabadult a Vadasparkba és alaposan ráijesztett a békésen csemegéző őzekre.

Sajnos addig ugatott és futott a kerítés mellett, amíg Mara a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát.

- írják.

Ilyen esetek a vadonban is könnyen előfordulhatnak, hiszen a kutyák ösztönösen reagálnak a vadállatok illatára és hajtani kezdik azokat. Mindezzel sajnos egy másik állat életét veszélyeztetik.

Kérünk minden gazdit, hogy vigyázzon a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!

- figyelmeztetnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyasétáltatás

erdő

vadkár

vadállomány