Szörnyű következménye lehet: ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyád!

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű következménye lehet: ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyád!

A Budakeszi Vadaspark egy képet osztott meg egy őzükről, Maráról, aki a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát. Komoly sérüléseket szenvedett egy póráz nélkül sétáltatott kutya miatt.

A Budakeszi Vadaspark munkatársai arra kérnek minden gazdit, hogy vigyázzon jobban a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!

Ahogy a Facebook-posztban is olvasható, a Vadasparkban jelenleg nem fogadhat látogatókat, de a körülöttünk lévő erdőkben sokan sétáltatják kutyáikat, tesznek kisebb-nagyobb túrákat kedvenceikkel.

Egy ilyen séta során történt, hogy egy elengedett kutya beszabadult a Vadasparkba és alaposan ráijesztett a békésen csemegéző őzekre.

Sajnos addig ugatott és futott a kerítés mellett, amíg Mara a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát.

- írják.

Ilyen esetek a vadonban is könnyen előfordulhatnak, hiszen a kutyák ösztönösen reagálnak a vadállatok illatára és hajtani kezdik azokat. Mindezzel sajnos egy másik állat életét veszélyeztetik.

Kérünk minden gazdit, hogy vigyázzon a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!

- figyelmeztetnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyasétáltatás

erdő

vadkár

vadállomány