Szörnyű következménye lehet: ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyád!

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű következménye lehet: ezért sétáltasd mindig pórázon a kutyád!

A Budakeszi Vadaspark egy képet osztott meg egy őzükről, Maráról, aki a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát. Komoly sérüléseket szenvedett egy póráz nélkül sétáltatott kutya miatt.

A Budakeszi Vadaspark munkatársai arra kérnek minden gazdit, hogy vigyázzon jobban a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!

Ahogy a Facebook-posztban is olvasható, a Vadasparkban jelenleg nem fogadhat látogatókat, de a körülöttünk lévő erdőkben sokan sétáltatják kutyáikat, tesznek kisebb-nagyobb túrákat kedvenceikkel.

Egy ilyen séta során történt, hogy egy elengedett kutya beszabadult a Vadasparkba és alaposan ráijesztett a békésen csemegéző őzekre.

Sajnos addig ugatott és futott a kerítés mellett, amíg Mara a rémülettől össze-vissza törte és horzsolta magát.

- írják.

Ilyen esetek a vadonban is könnyen előfordulhatnak, hiszen a kutyák ösztönösen reagálnak a vadállatok illatára és hajtani kezdik azokat. Mindezzel sajnos egy másik állat életét veszélyeztetik.

Kérünk minden gazdit, hogy vigyázzon a kutyájára! Nem véletlen az a szabály, hogy természeti területen pórázon kell vezetni kedvenceinket. Különösen igaz ez a Vadaspark kerítése mellett, illetve annak legalább 200 m-es körzetében, hiszen állataink élete a tét!

- figyelmeztetnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kutyasétáltatás

erdő

vadkár

vadállomány