Ezt nem hisszük el: mutatjuk, milyen őrületes havazással tért vissza a tél + VIDEO

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem hisszük el: mutatjuk, milyen őrületes havazással tért vissza a tél + VIDEO

Pár nap szünetet tart a tavasz. Hatalmas pelyhekben szakad keleten, Vas és Zala megye egy része is kifehéredett. Képsorozattal és videókban mutatjuk a szokatlan áprilisi hidegbetörést.

Erős hidegfront érkezett északnyugat felől, hajnalban nyugaton, délnyugaton, reggel északon és keleten is intenzív havazás kezdődött. Helyenként 5 centiméternél is több hó gyűlt össze rövid idő alatt - írja az idokep.hu.

Havazás Zalában

Havas nárcisz a Zala megyei Homokkomárom közelében lévő kiskertben április 6-án:

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Havas örmény gyöngyikéket (Muscari armeniacum) is belepte a hó Homokkomárom közelében:

MTI/Varga György
MTI/Varga György

Püspökladányba így érkezett a havazás

Havazás Nyíregyházán

Havazás Nyíregyházán
Havazás Nyíregyházán

Sűrű havazás Karcagon

Áprilisi hó Miskolcon

Havazás Debrecenben

Virágok a hóesésben Debrecenben 2021. április 6-án:

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

A folytatásban: ma és holnap is szünetel a tavasz

Kedden napközben fokozatosan egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék, délután délkeleten számíthatunk még kisebb esőre, északnyugaton pedig egy-egy futó záporra, hózáporra. Késő délután északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Napközben mindössze 4-9 fokot mérhetünk, majd gyors lehűlésre számíthatunk.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön is kialakulhat elszórtan átmenetileg futó zápor, hózápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Erős, helyenként viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -7, 0, délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is fagyos lesz a reggel, napközben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az erős, helyenként viharos északnyugati szélben 4-10 fok valószínű.

Péntektől felmelegedés veszi kezdetét. Pénteken és szombaton mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Pénteken 10 és 17, szombaton már 14 és 20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet - olvashatjuk az Időkép előrejelzésében.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellividék

időjárás

havazás

tavasz