A reggel még sok felé fagyos lesz: lássuk, mehetünk-e kirándulni hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
A reggel még sok felé fagyos lesz: lássuk, mehetünk-e kirándulni hétvégén

Péntektől felmelegedés veszi kezdetét, a reggel viszont még sokfelé fagyos lesz. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, a Dunántúlon közel viharos lökések kísérnek majd. Délután 11-18 fokot mérhetünk - írta meg az Időkép.

Ahogy a portál írja, pénteken front nem lesz felettünk, de a hideg reggel és szél miatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek. Az érzékenyek körében gyenge melegfronti tünetek, migrén léphetnek fel.

A szeles idő csökkenti hőérzetünk, és ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

A mai nap folyamán nem várható csapadék, a legtöbb helyen száraz útviszonyokra lehet számítani, de a hűvösebb tájakon még a megmaradt hó latyakos utakat eredményezhet. Hajnalban északkeleten zúzmarás köd nehezítheti a közlekedők dolgát, ronthatja a látási viszonyokat.

Szombaton fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban északon, északkeleten még előfordulhat gyenge fagy, de délután már 15-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra megszűnnek a fagyok, délután pedig ismét többfelé megközelítjük a 20 fokot. Kevés napsütés mellett a felhők lesznek túlsúlyban, szórványosan záporok alakulhatnak ki. A szél északnyugaton támadhat fel leginkább.

Hétfőn is még meleg lesz, sokat fog sütni a nap, egy-egy zápor esetleg zivatar a nyugati határ közelében fordulhat elő. Élénk, erős szél várható. Délután 17-22 fok valószínű. Kedden záporokkal, lehűléssel hidegfront érkezik, nyugaton estére viharossá fokozódik a szél. A délután folyamán néhol az ég is megdörrenhet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés

időjárás-változás

időjárásjelentés

kirándulás

hétvége