Megdőlt a hidegrekord: nagy meglepetést okozott az időjárás a nógrádi településen

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a hidegrekord: nagy meglepetést okozott az időjárás a nógrádi településen

Az Időkép számolt be róla, hogy újabb napi minimum-hőmérsékleteti rekordot regisztrálhattunk az országban.

Mint írják, az 1984-es hidegrekord a múlté, amikor is Galyatetőn -5,0 fokig csökkent április 28-ra virradóan hőmérséklet. Ma reggel néhány tizeddel még ennél is hidegebb volt, az OMSZ előzetes mérései szerint Zabaron kerekítve -6 fokig hűlt le a levegő.

Zabar község az észak-magyarországi régióban, Nógrád megyében, a salgótarjáni járásban fekszik. Településrészei: Bárkányitanya, Hegyesbükkpuszta, Kútágapuszta, Malomútpuszta, Szőlőalja. Érdekessége a településnek, hogy Zabar és környéke Magyarország egyik leghidegebb téli középhőmérsékletű területe. Az év 366 napjából 55-nél Zabar tartja a napi minimum hőmérsékleti rekordot 2020. októberi adatok szerint. Két részre tagolódik a település: Külső- és Belső-Zabarra. A hidegrekordok az utóbbira jellemzők, mivel dombok között fekszik, míg Külső-Zabar nyíltabb területen.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zabar

hidegrekord

omsz

nógrád megye