Megdőlt a hidegrekord: nagy meglepetést okozott az időjárás a nógrádi településen

HelloVidék   
  Megosztom
Megdőlt a hidegrekord: nagy meglepetést okozott az időjárás a nógrádi településen

Az Időkép számolt be róla, hogy újabb napi minimum-hőmérsékleteti rekordot regisztrálhattunk az országban.

Mint írják, az 1984-es hidegrekord a múlté, amikor is Galyatetőn -5,0 fokig csökkent április 28-ra virradóan hőmérséklet. Ma reggel néhány tizeddel még ennél is hidegebb volt, az OMSZ előzetes mérései szerint Zabaron kerekítve -6 fokig hűlt le a levegő.

Zabar község az észak-magyarországi régióban, Nógrád megyében, a salgótarjáni járásban fekszik. Településrészei: Bárkányitanya, Hegyesbükkpuszta, Kútágapuszta, Malomútpuszta, Szőlőalja. Érdekessége a településnek, hogy Zabar és környéke Magyarország egyik leghidegebb téli középhőmérsékletű területe. Az év 366 napjából 55-nél Zabar tartja a napi minimum hőmérsékleti rekordot 2020. októberi adatok szerint. Két részre tagolódik a település: Külső- és Belső-Zabarra. A hidegrekordok az utóbbira jellemzők, mivel dombok között fekszik, míg Külső-Zabar nyíltabb területen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zabar

hidegrekord

omsz

nógrád megye