Gigavihar pusztított Baján is: fákat csavart ki, leszedte a házak tetejét + FOTÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Gigavihar pusztított Baján is: fákat csavart ki, leszedte a házak tetejét + FOTÓ

Jelentős károkat okozott a vihar szerda éjjel Baranya megye után Tolna, és Bács-Kiskun megyékben is: Baranyából negyven, Bács-Kiskunból ötven, míg Tolnából huszonöt bejelentés érkezett az éjszakai órákban a katasztrófavédelem ügyeletére, főként villanyvezetékre és útra dőlt fákhoz, megbontott háztetőkhöz vonultak a tűzoltók.

A vihar egyik gócpontja Baja városa volt, ahonnan sorjáztak a segélykérések a tűzoltók felé: a Harmat utcában házra dőlt egy fa, míg a IV. Károly rakparton a Duna-híd alatti utat torlaszolta el.

A Táncsics Mihály utcából azért kértek tűzoltói segítséget, mert a vihar kidöntött egy kéményt, az Érsekcsanádi utcában pedig egy tetőt bontott meg az orkán erejű szél. Számos bejelentés érkezett az 51-es főutat eltorlaszoló kidőlt fák, vastag ágak miatt.zágon átvonuló vihar, amelynek egyik gócpontja Baja volt, de Kunfehértó és Kiskunhalas térségében is komolyabb károkat okozott a szélsőséges időjárás - adta hírül a BAON.hu.

Baján a belvárosban is tarolt. Cserepeket,hatalmas ágakat. Ez a kép egy nyaraló övezet "szerencsére":

Tombolt a vihar Kiskunhalas, Kunfehértó és Jánoshalma környékén is. Halason fákat csavart ki a szél, hatalmas fatörzseket tört le.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idokep

szupercella

baja