Gigavihar pusztított Baján is: fákat csavart ki, leszedte a házak tetejét + FOTÓ

HelloVidék   
  Megosztom
Gigavihar pusztított Baján is: fákat csavart ki, leszedte a házak tetejét + FOTÓ

Jelentős károkat okozott a vihar szerda éjjel Baranya megye után Tolna, és Bács-Kiskun megyékben is: Baranyából negyven, Bács-Kiskunból ötven, míg Tolnából huszonöt bejelentés érkezett az éjszakai órákban a katasztrófavédelem ügyeletére, főként villanyvezetékre és útra dőlt fákhoz, megbontott háztetőkhöz vonultak a tűzoltók.

A vihar egyik gócpontja Baja városa volt, ahonnan sorjáztak a segélykérések a tűzoltók felé: a Harmat utcában házra dőlt egy fa, míg a IV. Károly rakparton a Duna-híd alatti utat torlaszolta el.

A Táncsics Mihály utcából azért kértek tűzoltói segítséget, mert a vihar kidöntött egy kéményt, az Érsekcsanádi utcában pedig egy tetőt bontott meg az orkán erejű szél. Számos bejelentés érkezett az 51-es főutat eltorlaszoló kidőlt fák, vastag ágak miatt.zágon átvonuló vihar, amelynek egyik gócpontja Baja volt, de Kunfehértó és Kiskunhalas térségében is komolyabb károkat okozott a szélsőséges időjárás - adta hírül a BAON.hu.

Baján a belvárosban is tarolt. Cserepeket,hatalmas ágakat. Ez a kép egy nyaraló övezet "szerencsére":

Tombolt a vihar Kiskunhalas, Kunfehértó és Jánoshalma környékén is. Halason fákat csavart ki a szél, hatalmas fatörzseket tört le.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idokep

szupercella

baja