Brutális pusztítást végzett a tűz: 300 hektárnyi száraz fű és ősgyep égett le az Alföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális pusztítást végzett a tűz: 300 hektárnyi száraz fű és ősgyep égett le az Alföldön

Kigyulladt a száraz fű, az avar, és körbálák is égtek Székkutas közelében. A tűz több mint ötven hektárt, több körbálát és egy állattartó telepet is veszélyeztet. Az orosházi és a mezőkovácsházai hivatásos tűzoltók oltották a lángokat. A helyszínre kivonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve több egység Hódmezővásárhelyről, Csongrádról, Szegedről, Békéscsabáról és Szarvasról is.

Sikeres volt az oltás, már nem lángol a tűz Székkutas közelében, ahol leégett mintegy háromszáz hektárnyi száraz fű, avar, ősgyep. A Katasztrófavédelem közleményéből kiderült, hogy megsemmisült a tűzben egy marhák tartására szolgáló, használaton kívüli, nyári szín is, de a közeli szarvasmarhatelepre nem terjedtek át a lángok, amelyeket az orosházi, a mezőkovácsházai, a hódmezővásárhelyi, a csongrádi, a szegedi, a békéscsabai és a szarvasi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók fékeztek meg. A munkálatokat a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, és nyolc erőgép is segítette.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

tűzeset

székkutas

alföld

ősgyep

száraz fű

tűzoltók

orosháza

csongrád

szeged

békéscsaba

szarvas