Brutális pusztítást végzett a tűz: 300 hektárnyi száraz fű és ősgyep égett le az Alföldön

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális pusztítást végzett a tűz: 300 hektárnyi száraz fű és ősgyep égett le az Alföldön

Kigyulladt a száraz fű, az avar, és körbálák is égtek Székkutas közelében. A tűz több mint ötven hektárt, több körbálát és egy állattartó telepet is veszélyeztet. Az orosházi és a mezőkovácsházai hivatásos tűzoltók oltották a lángokat. A helyszínre kivonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, illetve több egység Hódmezővásárhelyről, Csongrádról, Szegedről, Békéscsabáról és Szarvasról is.

Sikeres volt az oltás, már nem lángol a tűz Székkutas közelében, ahol leégett mintegy háromszáz hektárnyi száraz fű, avar, ősgyep. A Katasztrófavédelem közleményéből kiderült, hogy megsemmisült a tűzben egy marhák tartására szolgáló, használaton kívüli, nyári szín is, de a közeli szarvasmarhatelepre nem terjedtek át a lángok, amelyeket az orosházi, a mezőkovácsházai, a hódmezővásárhelyi, a csongrádi, a szegedi, a békéscsabai és a szarvasi hivatásos, valamint a tótkomlósi önkormányzati tűzoltók fékeztek meg. A munkálatokat a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, és nyolc erőgép is segítette.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

tűzeset

székkutas

alföld

ősgyep

száraz fű

tűzoltók

orosháza

csongrád

szeged

békéscsaba

szarvas