Folyamatos a harc a vérszívók ellen: mutatjuk, hol folytatódik a szúnyoggyérítés

HelloVidék   
  Megosztom
Folyamatos a harc a vérszívók ellen: mutatjuk, hol folytatódik a szúnyoggyérítés

Az elmúlt hét változékony időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést. Esős, szeles időben nem hatékony a munkavégzés, ezért a kezeléseket sok esetben el kellett halasztani és a meghirdetett pótnapokon kellett megvalósítani. Néhány terület kezelését a múlt hétről erre a hétre kellett halasztani, ilyen pótlásra kerül sor Szolnok környékén.

A következő napokban összesen 125 településen és hat budapesti kerületben lépnek fel a vérszívók ellen. Szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térség településein, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén.

A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Előfordulhat, hogy a változékony időjárás miatt egyes kezelések elmaradnak, azok pótlására a következő két este valamelyikén kerül sor.

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. Célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) karban tartani, kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy ne tudjanak ezekben szúnyogok fejlődni. A nagy melegben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyogok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szúnyog

szúnyoggyérítés

szúnyogirtás