Özönvíz után: közel 60 helyre riasztották a megyei tűzoltókat + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Özönvíz után: közel 60 helyre riasztották a megyei tűzoltókat + Videó

A vasárnap hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak is adott munkát. Győrben és környékén közel hatvan helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A hétfő reggeli órákig ötvennyolc beavatkozást végeztek, ennek nagy része vízeltávolítás volt pincékből, alagsori helyiségekből. Az eső okozta beavatkozások mellett a zivataros idővel érkező villámlás is okozott kisebb károkat, épületek tetejét, kéményét károsította négy esetben, és néhány kidőlt fát, lehasadt faágat is eltávolítottak a tűzoltók. Többek között Győrben, Ménfőcsanakon, Győrújbaráton, Győrszemerén és Gönyűn dolgoztak az egységek. Az esőzéssel kapcsolatos munkálatokat a győri, pannonhalmi és lébényi hivatásos tűzoltók mellett a győrszemerei, a téti a győrújbaráti, a bezi, a pannonhalmi és a mosonszentmiklósi önkéntes tűzoltók is segítették. Vasárnap hatvanhárom hivatásos és önkéntes tűzoltó dolgozott tizennégy technikai eszközzel a károk mielőbbi elhárításán – foglalta össze a Kisalföldnek a katasztrófavédelem.

Hömpölygött a víz Ménfőcsanakon, a Tenkes úton:

Leszakadt az ég Pannonhalmán is:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

katasztrofavédelem

kárbejelentő

vihar

eső

árvíz