Özönvíz után: közel 60 helyre riasztották a megyei tűzoltókat + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Özönvíz után: közel 60 helyre riasztották a megyei tűzoltókat + Videó

A vasárnap hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak is adott munkát. Győrben és környékén közel hatvan helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A hétfő reggeli órákig ötvennyolc beavatkozást végeztek, ennek nagy része vízeltávolítás volt pincékből, alagsori helyiségekből. Az eső okozta beavatkozások mellett a zivataros idővel érkező villámlás is okozott kisebb károkat, épületek tetejét, kéményét károsította négy esetben, és néhány kidőlt fát, lehasadt faágat is eltávolítottak a tűzoltók. Többek között Győrben, Ménfőcsanakon, Győrújbaráton, Győrszemerén és Gönyűn dolgoztak az egységek. Az esőzéssel kapcsolatos munkálatokat a győri, pannonhalmi és lébényi hivatásos tűzoltók mellett a győrszemerei, a téti a győrújbaráti, a bezi, a pannonhalmi és a mosonszentmiklósi önkéntes tűzoltók is segítették. Vasárnap hatvanhárom hivatásos és önkéntes tűzoltó dolgozott tizennégy technikai eszközzel a károk mielőbbi elhárításán – foglalta össze a Kisalföldnek a katasztrófavédelem.

Hömpölygött a víz Ménfőcsanakon, a Tenkes úton:

Leszakadt az ég Pannonhalmán is:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

katasztrofavédelem

kárbejelentő

vihar

eső

árvíz