Brutál módon rákapcsol a hőség: ezekben a megyékben rekordot dönthet a forróság

HelloVidék   
  Megosztom
Brutál módon rákapcsol a hőség: ezekben a megyékben rekordot dönthet a forróság

Kutya meleg lesz ma, nem is akármilyen! Leírni is nehéz: a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39 fok között várható. - Keddtől csütörtök éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Kedden és szerdán az Időkép előrejelzése szerint rekorddöntő meleg lehet. Kedden száraz, napos időben lesz részünk, délután majdnem mindenütt átlépjük a 35 fokot. A legmelegebb a déli tájainkon várható, itt 38 fok környékére emelkedik a hőmérséklet, de északon is csak pár fokkal mérhetünk alacsonyabb értékeket. Az erre a napra vonatkozó hivatalos hőmérsékleti rekord 38,2 fok 1991-ből, Tokajról (OMSZ).

Élénk, erős délies széllel érkezik a forró levegő. Animáción a magasabb vertikális szintek hőmérsékleti előrejelzése és az uralkodó szélirány:

Szerdán nyugatra egy gyenge hidegfront érkezhet többfelé záporral, zivatarral, emiatt az északnyugati tájakon 30 fok közelében maradhatnak a maximumok. Keleten viszont fokozódik a forró, fülledt idő, Csongrád-Csanád és Békés megye egyes részein akár 40-41 fok is lehet.

A Dunától keletre csak a késő délutáni órákban érkezhet lokális csapadék. A július 14-ei rekordot 39 fokkal Eger tartja 1908-ból (OMSZ). Ez a 113 éves rekord is veszélyben van a szerdára várható extrém csúcshőmérsékletek miatt - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

kánikula

forróság