Sopron térségét már elérte a szupercella: mutatjuk merre csaphat le a gigavihar

HelloVidék   
  Megosztom
Sopron térségét már elérte a szupercella: mutatjuk merre csaphat le a gigavihar

A MetNet előrejelzése szerint Délnyugat felől szupercella érte el Sopron térségét. Intenzív csapadékhullás és jégeső kísérheti az átvonulását.

Mire számíthatunk még?

Az Időkép előrejelzése szerint mérséklődik a meleg a hét második felében. Szerdán napközben elszórtan a Dunántúlon, este késő este pedig középső országrészben és északon készülhetünk több helyen záporokra, zivatarokra.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Elszórt záporok, zivatarok napközben a Tiszántúlon, helyenként északon alakulhatnak ki. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 15-23 fok várható, délután pedig 27-34 fokot mérhetünk.

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé, legkisebb eséllyel a nyugati tájakon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26-32 fok között várható.

Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon kiadósabb csapadék is hullhat. Az északkeleti szél többfelé, élénk nyugaton erős lehet. Napközben 25-32 fok valószínű. Vasárnapra is záporos, zivataros időjárás körvonalazódik élénk, helyenként erős északias széllel, 27-33 fokos csúcshőmérséklettel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

előrejelzés

vihar

szupercella

zivatar

sopron