Brutális tornádó tombolt Pest megyében: videón mutatjuk az ítéletidőt

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális tornádó tombolt Pest megyében: videón mutatjuk az ítéletidőt

Hullámzó hidegfront hatására alakultak ki azok a szélviharok Pest megyében, amelyek végül tornádóban értek földet Tápiószőlősön és Tápiószelén. A vihar hatalmas károkat okozott, fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le, tetők rongálódtak az ítéletidőben

Az év egyik legzivatarosabb napjával indult az augusztus. Egy hullámzó hidegfront hatására több helyen alakultak ki heves zivatarok, melyek magukba foglalták a szélviharral kísért zivatarláncokat és szupercellákat. A viharok több helyen kidőlt fákat, leszakított tetőket, vezetékeket hagytak maguk mögött, írja az Időkép.

A károk túlnyomó részéért a helyenként 90-120 km/h-t elérő kifutószél, légzuhatagok voltak a felelősek, de akadt olyan része az országnak, ahol másik időjárási jelenség állt a pusztítás hátterében.

Noha a tornádókat nem lehet előrejelezni, és nem lehet megmondani melyik, szupercellából fog lenyúlni felhőtölcsér, több paraméter is kedvezően alakult ahhoz, hogy erőteljes, forgó feláramlások alakuljanak ki, melyek magukban hordozzák egy esetleges tornádó kialakulásának lehetőségét is, ami Tápiószőlősön és Tápiószelén meg is történt, földet értek a tölcsérek, tornádóként pusztítva vonultak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tornádó

pusztítás

vihar

viharkárok

pest megye

tápiótápiószőlős

tápiószele

szélvihar