Brutális tornádó tombolt Pest megyében: videón mutatjuk az ítéletidőt

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális tornádó tombolt Pest megyében: videón mutatjuk az ítéletidőt

Hullámzó hidegfront hatására alakultak ki azok a szélviharok Pest megyében, amelyek végül tornádóban értek földet Tápiószőlősön és Tápiószelén. A vihar hatalmas károkat okozott, fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le, tetők rongálódtak az ítéletidőben

Az év egyik legzivatarosabb napjával indult az augusztus. Egy hullámzó hidegfront hatására több helyen alakultak ki heves zivatarok, melyek magukba foglalták a szélviharral kísért zivatarláncokat és szupercellákat. A viharok több helyen kidőlt fákat, leszakított tetőket, vezetékeket hagytak maguk mögött, írja az Időkép.

A károk túlnyomó részéért a helyenként 90-120 km/h-t elérő kifutószél, légzuhatagok voltak a felelősek, de akadt olyan része az országnak, ahol másik időjárási jelenség állt a pusztítás hátterében.

Noha a tornádókat nem lehet előrejelezni, és nem lehet megmondani melyik, szupercellából fog lenyúlni felhőtölcsér, több paraméter is kedvezően alakult ahhoz, hogy erőteljes, forgó feláramlások alakuljanak ki, melyek magukban hordozzák egy esetleges tornádó kialakulásának lehetőségét is, ami Tápiószőlősön és Tápiószelén meg is történt, földet értek a tölcsérek, tornádóként pusztítva vonultak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tornádó

pusztítás

vihar

viharkárok

pest megye

tápiótápiószőlős

tápiószele

szélvihar