Brutális tornádó tombolt Pest megyében: videón mutatjuk az ítéletidőt

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális tornádó tombolt Pest megyében: videón mutatjuk az ítéletidőt

Hullámzó hidegfront hatására alakultak ki azok a szélviharok Pest megyében, amelyek végül tornádóban értek földet Tápiószőlősön és Tápiószelén. A vihar hatalmas károkat okozott, fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le, tetők rongálódtak az ítéletidőben

Az év egyik legzivatarosabb napjával indult az augusztus. Egy hullámzó hidegfront hatására több helyen alakultak ki heves zivatarok, melyek magukba foglalták a szélviharral kísért zivatarláncokat és szupercellákat. A viharok több helyen kidőlt fákat, leszakított tetőket, vezetékeket hagytak maguk mögött, írja az Időkép.

A károk túlnyomó részéért a helyenként 90-120 km/h-t elérő kifutószél, légzuhatagok voltak a felelősek, de akadt olyan része az országnak, ahol másik időjárási jelenség állt a pusztítás hátterében.

Noha a tornádókat nem lehet előrejelezni, és nem lehet megmondani melyik, szupercellából fog lenyúlni felhőtölcsér, több paraméter is kedvezően alakult ahhoz, hogy erőteljes, forgó feláramlások alakuljanak ki, melyek magukban hordozzák egy esetleges tornádó kialakulásának lehetőségét is, ami Tápiószőlősön és Tápiószelén meg is történt, földet értek a tölcsérek, tornádóként pusztítva vonultak.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tornádó

pusztítás

vihar

viharkárok

pest megye

tápiótápiószőlős

tápiószele

szélvihar