Kitart a nyár a hosszú hétvégén? Már látni, mikor robban be a hidegfront

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Kitart a nyár a hosszú hétvégén? Már látni, mikor robban be a hidegfront

Nem okoz ma csalódást az időjárás, ennél kellemesebb nyári napot kívánni se tudnánk magunknak. De meddig marad ez a jó idő?

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken a napsütést többfelé felhők zavarhatják meg, de ezekből az ország legnagyobb részén csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg jelentéktelen zápor. Gyenge, mérsékelt marad a szél. Délután 25-30 fokra van kilátás.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csak az Északi-középhegység térségében fordulhat elő délután néhol átmenetileg egy-egy futó zápor, kis eséllyel zivatar. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A friss hajnalt követően délután 26-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap többnyire napos, száraz idő várható, egy-egy rövid ideig tartó gyenge zápor csak elvétve fordulhat elő. Nyugaton élénk lehet a délies szél. Napközben 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a Dunántúl nagy részén és északon már csapadékosabb, szelesebb lehet az idő egy hidegfront hatására, zivatarok is kialakulhatnak, és a csúcshőmérséklet is csak 21 és 27 fok között valószínű ezeken a tájakon. Máshol viszont még többórás napsütésre, 29-34 fokos maximumokra van kilátás. Éjjel a középső, a keleti és a déli tájakra is megérkeznek a záporok, zivatarok.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

idojaras

hidegfront

vihar