Kiadós eső várható: ezekben a régiókban reggel érdemes elővenni az esernyőt

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadós eső várható: ezekben a régiókban reggel érdemes elővenni az esernyőt

Az Időkép előrejelzése szerint, a hidegfront felhőzetéből ezúttal a keleti és déli tájakra is fog jutni eső, helyenként 15-20 mm is eshet.

Mint írják, tovább vonul a hidegfront kelet, délkeleti felé, estétől a keleti és déli országrészben is egyre többfelé kell esőre, záporokra, helyenként zivatarokra készülni. A Tiszántúlon még reggel is sokfelé eshet, a keleti határnál egészen a délelőtti órákig kitarthat a csapadék. Csapadékból legkevesebb az eddigi hidegfrontokat tekintve szinte mindig a délkeleti országrészbe jutott, ezúttal azonban változik a helyzet.

Holnap reggelig délen és keleten sokfelé 10-20 mm csapadék hullhat, sőt kisebb körzetekben ennél is több. Ez mindenképp jól jön a kiszáradt földeknek, kis mértékben enyhülni fog az aszály

- írták előrejelzésükben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzés szerint kedden napközben elsősorban az északi határvidék közelében és az északkeleti harmadban kell zivatarok kialakulására számítani a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel. A zivatartevékenység várhatóan a késő esti órákra fokozatosan lecseng.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

eső

zivatar

tiszántúl

délkelet

délkeleti országrész

keleti országrész

csapadék

előrejelzés

időjárás előrejelzés