Kiadós eső várható: ezekben a régiókban reggel érdemes elővenni az esernyőt

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadós eső várható: ezekben a régiókban reggel érdemes elővenni az esernyőt

Az Időkép előrejelzése szerint, a hidegfront felhőzetéből ezúttal a keleti és déli tájakra is fog jutni eső, helyenként 15-20 mm is eshet.

Mint írják, tovább vonul a hidegfront kelet, délkeleti felé, estétől a keleti és déli országrészben is egyre többfelé kell esőre, záporokra, helyenként zivatarokra készülni. A Tiszántúlon még reggel is sokfelé eshet, a keleti határnál egészen a délelőtti órákig kitarthat a csapadék. Csapadékból legkevesebb az eddigi hidegfrontokat tekintve szinte mindig a délkeleti országrészbe jutott, ezúttal azonban változik a helyzet.

Holnap reggelig délen és keleten sokfelé 10-20 mm csapadék hullhat, sőt kisebb körzetekben ennél is több. Ez mindenképp jól jön a kiszáradt földeknek, kis mértékben enyhülni fog az aszály

- írták előrejelzésükben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzés szerint kedden napközben elsősorban az északi határvidék közelében és az északkeleti harmadban kell zivatarok kialakulására számítani a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel. A zivatartevékenység várhatóan a késő esti órákra fokozatosan lecseng.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vihar

eső

zivatar

tiszántúl

délkelet

délkeleti országrész

keleti országrész

csapadék

előrejelzés

időjárás előrejelzés