Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a megyékben várható zivatar, jégeső

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a megyékben várható zivatar, jégeső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a déli megyékben még több órára kisüt a nap. Északon több helyen, másutt helyenként várható eső, zápor, az ország északkeleti harmadában néhol zivatar. Többfelé megélénkül, északon meg is erősödik a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között alakul, de az északi határ közelében néhol kevéssel 20 fok alatt valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ Figyelmeztető előrejelzése szerint ma délutáni óráktól elsősorban az ország északkeleti harmadában, esetleg az északi határ menti területeken lehet zivatarok kialakulására számítani. Másodsorban a nyugati határvidéken fordulhat elő egy-egy zivatar. Legtovább az északkeleti területeken maradhat aktív a légkör, majd a szerdára virradó éjszaka fokozatosan itt is megszűnik a zivatartevékenység. A zivatarokat szélerősödés (lokálisan 50-70 km/h lökésekkel), intenzív csapadék (15-20 mm) és apró szemű jég kísérheti.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Szerdán napközben északkeleten kis eséllyel egy-egy intenzívebb záport dörgés, villámlás kísérhet. A délelőtti, déli órákban az Észak-Dunántúlon viharossá (néhol 65 km/h körül) fokozódhat az északnyugati szél.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eső

jégeső

zivatar

vihar

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés