Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a megyékben várható zivatar, jégeső

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: ezekben a megyékben várható zivatar, jégeső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a déli megyékben még több órára kisüt a nap. Északon több helyen, másutt helyenként várható eső, zápor, az ország északkeleti harmadában néhol zivatar. Többfelé megélénkül, északon meg is erősödik a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 fok között alakul, de az északi határ közelében néhol kevéssel 20 fok alatt valószínű. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ Figyelmeztető előrejelzése szerint ma délutáni óráktól elsősorban az ország északkeleti harmadában, esetleg az északi határ menti területeken lehet zivatarok kialakulására számítani. Másodsorban a nyugati határvidéken fordulhat elő egy-egy zivatar. Legtovább az északkeleti területeken maradhat aktív a légkör, majd a szerdára virradó éjszaka fokozatosan itt is megszűnik a zivatartevékenység. A zivatarokat szélerősödés (lokálisan 50-70 km/h lökésekkel), intenzív csapadék (15-20 mm) és apró szemű jég kísérheti.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Szerdán napközben északkeleten kis eséllyel egy-egy intenzívebb záport dörgés, villámlás kísérhet. A délelőtti, déli órákban az Észak-Dunántúlon viharossá (néhol 65 km/h körül) fokozódhat az északnyugati szél.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eső

jégeső

zivatar

vihar

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés