Brutális fagy csapott le az országra: itt volt ma a leghidegebb a reggel

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális fagy csapott le az országra: itt volt ma a leghidegebb a reggel

Az Időkép jelentése szerint nem egy helyen csökkent -10 fok alá a hőmérséklet szombat reggelre. A fagyos időjárás sok helyen jelent veszélyt az utakon is.

Országos faggyal indult a szombat, a derült, szélcsendes időjárásának köszönhetően éjjel erősen le tudott hűlni a levegő. A Kisalföldön volt kevésbé fagyos a hajnal, ahol többnyire -5 fok feletti minimumokat mérhettünk, az ország legnagyobb részén viszont -5 fok alá süllyedt a hőmérséklet.

Nem meglepő módon a legalacsonyabb értékeket az északi fagyzugos helyek szolgáltatták:

  • Mihálygergén volt a leghidegebb, ahol -12,1 fokot mértünk,
  • ezt követte Etes -11,2,
  • Nógrádsipek -10,9,
  • Zabar -10,8,
  • Mátraszele -10,7 fokos minimumokkal.
  • -10 fokos fagy a Nyírségben és a Duna-Tisza közén is előfordult.

Ezek már erős fagynak számítanak, de a szombati napra vonatkozó napi hidegrekordnak még csak a közelébe se érnek. 1925-ben ugyanis -23,2 fokot mértek ezen a napon Fügödön.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás jelentés

időjárás-változás

fagy

fagyzug

fagyzugos helyek

kisalföld

mihálygere

etes

nógrádsipek

zabar

mátraszele

nyírség

duna-tisza köze