Brutális fagy csapott le az országra: itt volt ma a leghidegebb a reggel

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális fagy csapott le az országra: itt volt ma a leghidegebb a reggel

Az Időkép jelentése szerint nem egy helyen csökkent -10 fok alá a hőmérséklet szombat reggelre. A fagyos időjárás sok helyen jelent veszélyt az utakon is.

Országos faggyal indult a szombat, a derült, szélcsendes időjárásának köszönhetően éjjel erősen le tudott hűlni a levegő. A Kisalföldön volt kevésbé fagyos a hajnal, ahol többnyire -5 fok feletti minimumokat mérhettünk, az ország legnagyobb részén viszont -5 fok alá süllyedt a hőmérséklet.

Nem meglepő módon a legalacsonyabb értékeket az északi fagyzugos helyek szolgáltatták:

  • Mihálygergén volt a leghidegebb, ahol -12,1 fokot mértünk,
  • ezt követte Etes -11,2,
  • Nógrádsipek -10,9,
  • Zabar -10,8,
  • Mátraszele -10,7 fokos minimumokkal.
  • -10 fokos fagy a Nyírségben és a Duna-Tisza közén is előfordult.

Ezek már erős fagynak számítanak, de a szombati napra vonatkozó napi hidegrekordnak még csak a közelébe se érnek. 1925-ben ugyanis -23,2 fokot mértek ezen a napon Fügödön.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás jelentés

időjárás-változás

fagy

fagyzug

fagyzugos helyek

kisalföld

mihálygere

etes

nógrádsipek

zabar

mátraszele

nyírség

duna-tisza köze