Fókuszban a kóbor ebek: jövőre még több benzinkúton lesznek kutyachip-leolvasók

MTI   
  Megosztom
Fókuszban a kóbor ebek: jövőre még több benzinkúton lesznek kutyachip-leolvasók

Jövő év első felében bővül a hálózat, országszerte már 150 MOL töltőállomáson lesz ingyenes mikrochip-leolvasó, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását - közölte a társaság.

Szilveszterkor a petárdázás és a tűzijátékok miatt több ezer rémült kutya kóborol az utakon

- hívják fel a figyelmet a közleményben.

Tavaly szilveszterkor éjszaka összesen 58, míg év közben több mint ezer elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira azonosítani

- írják.

A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így gyorsan visszakerült a gazdájához. A közleményben felidézték, hogy a cég 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Azóta több ezer elkóborolt kutyának próbáltak segíteni a kutakon, az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához. A mikrochip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető az alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a töltőállomás-keresőn.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kóborkutya

mikrochip-leolvasó

eb

kutya

töltőállomás