Kiadták a figyelmeztetést: tél tábornok visszatér, brutális havazás jön ezekben a megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: tél tábornok visszatér, brutális havazás jön ezekben a megyékben

Az előrejelzések szerint elsősorban a Tiszántúlon várható változó intenzitású havazás, így tehát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Hajdú-Bihar megyében, Csongrád-Csanád megyében és Békés megyében is érdemes felkészülni. Mutatjuk, mi várható még a hétvége folyamán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma elsősorban a Tiszántúlon várható változó intenzitású havazás, majd vasárnap reggelre fokozatosan északkelet felé távozik a csapadékzóna.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Vasárnap reggelig a Tiszántúlon többfelé 5 cm-t meghaladó hóréteg is kialakulhat, de lokálisan akár 10 cm körüli mennyiség sem kizárt, a keleti határ közelében várható a több megmaradó hó. Vasárnap napközben nyugaton vegyes halmazállapotú csapadék, gyenge havazás, hószállingózás, havas eső várható, de az Alpokalja térségében néhol gyenge ónos eső sem kizárt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

havazás

hóesés

hószállingózás

tiszántúl

szabolcs-szatmár-bereg megye

hajdú-bihar megye

csongrád-csanád megye

békés megye