Újra felbukkant a kiskunhalasi párduc: erre látták a félelmetes ragadozót

HelloVidék   
  Megosztom
Újra felbukkant a kiskunhalasi párduc: erre látták a félelmetes ragadozót

Nemcsak Magyarországon, de a délszláv térségben is láttak egy nagymacskát, amely ezek szerint valahol tényleg itt kóborol a környékünkön. Pedig a magyar rendőrség és a kecskeméti vadaspark nyomozása során nemhogy a ragadozót, de a nyomait sem találták - számolt be róla a Promotions.hu.

Mint írják, karácsonykor egy kiskunfélegyházi gazda számolt be arról, hogy 8 birkáját tépte szét egy ismeretlen állat, ami mindenképp nagy termetű lehetett, hiszen az 1,6 méter magas kerítés két helyen is megsérült. A bugaci rendőrség rögzítette a nyomokat, ám egyértelmű bizonyítékokat akkor sem találtak.

A portál szerint később felmerült az a lehetőség, hogy talán mégsem fekete párduc garázdálkodik Bács-Kiskun megyében, hanem a tanyavilág ősi ellenségei, a farkasok vagy az aranysakálok térhettek vissza. Most azonban ismét felmerült a gyanú, hogy mégis csak nagymacska lehetett, ugyanis nem sokkal a magyarországi esetek előtt Szlovéniában és Horvátországban is látni véltek egy hasonló állatot.

A horvátoknál már tavasszal felbukkant a titokzatos ragadozó, mégpedig Medimurje (Muraköz) megyében, aztán Szlovénia legészakibb részén, Prekmurjében (a Muravidéken), és így már érthetőbb is lenne, hogyan jelent meg végül Magyarországon. A délszláv szakemberek most azt gyanítják, hogy az egzotikus állat alighanem Szlovéniában, Horvátországban vagy Magyarországon élt fogságban, magánszemélynél, és onnan sikerült megszöknie. A horvátoknál kilövési engedélyt is adtak rá, de az állat szőrén-szálán eltűnt a vadászok elől

- írta a portál.

Mint írták, a hatóságok annyit kérnek, hogy senki ne játsszon hőst, maradjon tisztes távolságban a ragadozótól, ha esetleg találkozna vele.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

puma

párduc

kecskemét

kiskunfélegyháza

rendőrség

kilövés