Újra felbukkant a kiskunhalasi párduc: erre látták a félelmetes ragadozót

HelloVidék   
  Megosztom
Újra felbukkant a kiskunhalasi párduc: erre látták a félelmetes ragadozót

Nemcsak Magyarországon, de a délszláv térségben is láttak egy nagymacskát, amely ezek szerint valahol tényleg itt kóborol a környékünkön. Pedig a magyar rendőrség és a kecskeméti vadaspark nyomozása során nemhogy a ragadozót, de a nyomait sem találták - számolt be róla a Promotions.hu.

Mint írják, karácsonykor egy kiskunfélegyházi gazda számolt be arról, hogy 8 birkáját tépte szét egy ismeretlen állat, ami mindenképp nagy termetű lehetett, hiszen az 1,6 méter magas kerítés két helyen is megsérült. A bugaci rendőrség rögzítette a nyomokat, ám egyértelmű bizonyítékokat akkor sem találtak.

A portál szerint később felmerült az a lehetőség, hogy talán mégsem fekete párduc garázdálkodik Bács-Kiskun megyében, hanem a tanyavilág ősi ellenségei, a farkasok vagy az aranysakálok térhettek vissza. Most azonban ismét felmerült a gyanú, hogy mégis csak nagymacska lehetett, ugyanis nem sokkal a magyarországi esetek előtt Szlovéniában és Horvátországban is látni véltek egy hasonló állatot.

A horvátoknál már tavasszal felbukkant a titokzatos ragadozó, mégpedig Medimurje (Muraköz) megyében, aztán Szlovénia legészakibb részén, Prekmurjében (a Muravidéken), és így már érthetőbb is lenne, hogyan jelent meg végül Magyarországon. A délszláv szakemberek most azt gyanítják, hogy az egzotikus állat alighanem Szlovéniában, Horvátországban vagy Magyarországon élt fogságban, magánszemélynél, és onnan sikerült megszöknie. A horvátoknál kilövési engedélyt is adtak rá, de az állat szőrén-szálán eltűnt a vadászok elől

- írta a portál.

Mint írták, a hatóságok annyit kérnek, hogy senki ne játsszon hőst, maradjon tisztes távolságban a ragadozótól, ha esetleg találkozna vele.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

puma

párduc

kecskemét

kiskunfélegyháza

rendőrség

kilövés