Szörnyű sok kutyát dobnak ki télen, vemheseket is: ezt tegyük, ha ilyet látunk

MTI   
  Megosztom
Szörnyű sok kutyát dobnak ki télen, vemheseket is: ezt tegyük, ha ilyet látunk

A hidegben fontos kibélelni az állatok helyét, többször kicserélni vizüket, és az is sokat segít, ha meleg ételt kapnak - emelte ki Abai Erika, a Zalaegerszegi Bogáncs Állatvédő Egyesület menhelyvezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

A menhelyvezető elmondta: minden reggel jégtöréssel kezdik a napot, mert befagynak a vizes edények. Ezért folyamatosan forralják és cserélik az állatok vizét. Emellett mindennap meleg ételt készítenek: táppal kevert főtt húst adnak az állatoknak.

A szakember minden állattartónak - különösen a kinti állatoknál - javasolja, hogy figyeljenek oda az állatok vizére és mindennap adjanak nekik meleg ételt. Abai Erika azt mondta: sok helyen még mindig nincs kutyaház, sőt egy fedett hely sem, pedig különösen a hidegben nagyon fontos, hogy legyen egy hely, ahová be tudnak húzódni az állatok.

A telepen a kenneleket, kutyaházakat forgáccsal vagy szalmával bélelik ki, hogy védjék a kutyákat a hidegtől. A macskáknak is dobozokat bélelnek ki, kutyaházakat függönyöznek le, ahová az ebek be tudnak menni melegedni.

Kitért arra: most is sok helyen dobnak ki kutyákat, vemheseket is. Aki ilyet lát, azonnal értesítse a helyi állatvédőket - hangsúlyozta.

Abai Erika azt mondta: ilyenkor az önkéntesek nyújtják a legnagyobb segítséget. Télen még több az állat, és több a munka is. Ezért nagyon sokat jelent, ha valaki segít beszalmázni a házakat, cserélni a vizet, vagy elviszi sétálni, mozogni az állatokat a hidegben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állatmenhely

kutya

kidobott

álllatmentők

tél