Súlyos károkat okoz országszerte a viharos szél: kiadták a következő vészjelzést

MTI   
  Megosztom
Súlyos károkat okoz országszerte a viharos szél:  kiadták a következő vészjelzést

Elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat több dunántúli megyében, de a fővárosban is több helyszínen dolgoznak a tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Tájékoztatásuk szerint fa dőlt az úttestre az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Ácsnál, a 81-es főúton, Keréktelekinél és Mezőörsnél is szintén kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.

A 10-es főúton Nyergesújfalunál közlekedési lámpát szakított le a szél, Zsámbéknál egy tíz méter magas fa dőlt az útra, Bábolnán pedig a Tessedik Sámuel utcában egy húszméteres fa villanyvezetéket szakított le.

Budapesten, a XIV. kerületi Öv utcában egy nagyméretű fa dőlt az úttestre, míg Kispesten, a Deák Ferenc utcában azért kérték a tűzoltók segítségét, mert egy tízméteres faág letört és megrongált két járművet. A XX. kerületben egy felújítás alatt lévő üzlet tetejéről szakította le a lemezfedést a viharos szél.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, lehetőség szerint ne parkoljon viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen; ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

katasztrófa

katasztrófavédelem

szél

vihar