Bekeményít tél tábornok: hatalmas széllökések, havas eső, hózápor várható ezekben a megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Bekeményít tél tábornok: hatalmas széllökések, havas eső, hózápor várható ezekben a megyékben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint este a front tovább vonul dél, délkelet felé. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések általában 60-70, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban a középső országrészben helyenként 75-90 km/h körül várhatók.

Mint írták, a front menti csapadékban a kezdeti havas esőt hamar intenzív hódara, hózápor váltja fel, egy-egy helyen dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat. Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 cm hóval.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Pénteken a Dunántúlon, Duna-Tisza közén viharos lökésekkel kísért északnyugati szél várható. Főként a hegyvidéki tájakon 70 km/h feletti lökések is lehetnek. Elsősorban délután, este a Dunántúlon, középső országrészben hózáporokra lehet számítani, helyenként kisebb mennyiségű hóval. Egyes útszakaszokon a szél hordhatja a havat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzések

előrejelzés

havazás

hózápor

széllökés

vihar