Bekeményít tél tábornok: hatalmas széllökések, havas eső, hózápor várható ezekben a megyékben

HelloVidék   
  Megosztom
Bekeményít tél tábornok: hatalmas széllökések, havas eső, hózápor várható ezekben a megyékben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint este a front tovább vonul dél, délkelet felé. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések általában 60-70, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban a középső országrészben helyenként 75-90 km/h körül várhatók.

Mint írták, a front menti csapadékban a kezdeti havas esőt hamar intenzív hódara, hózápor váltja fel, egy-egy helyen dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány cm hó hullhat. Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 cm hóval.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Pénteken a Dunántúlon, Duna-Tisza közén viharos lökésekkel kísért északnyugati szél várható. Főként a hegyvidéki tájakon 70 km/h feletti lökések is lehetnek. Elsősorban délután, este a Dunántúlon, középső országrészben hózáporokra lehet számítani, helyenként kisebb mennyiségű hóval. Egyes útszakaszokon a szél hordhatja a havat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzések

előrejelzés

havazás

hózápor

széllökés

vihar