Kiderült, József meghozza-e a meleget: itt a dátum, amikor búcsút inthetünk a télnek

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, József meghozza-e a meleget: itt a dátum, amikor búcsút inthetünk a télnek

Napos, de kicsit hidegebb hétvége elé nézünk. Az éjszakák is fagyosabbak lesznek, viszont a csapadékhiány egyre aggasztóbb. Az átlagosnál jóval szárazabb január és február után eddig a márciusi csapadék is rettentő kevés. A csapadékhiány így tovább fokozódik, az elmúlt 30 nap során nagy területen a 10, helyenként az 5 mm-t sem érte el a csapadékösszeg.

Egy nagy méretű, blokkoló anticiklon veszi át az irányítást Európa időjárása felett. Hétvégén a Kárpát-medence ennek az anticiklonnak a déli, délkeleti peremén fog elhelyezkedni és kelet, északkelet felől átmenetileg hidegebb levegő áramlik majd térségünkbe. Hétfőtől viszont már enyhébb léghullámok érkeznek és a hőmérsékletek is kifejezetten tavasziasak lesznek. A csapadékkal viszont továbbra is adós marad az időjárás - írta az Időkép.

Az Európa fölé beülő blokkoló anticiklon (M), melynek keleties, északkeleties áramlási rendszerében kezdetben hidegebb, jövő héten pedig melegebb légtömegek érkeznek

Szombat hajnalban a Dunától keletre sokfelé készülhetünk fagyra: -1, -6 fokig csökken a hőmérséklet, de az északi fagyzugokban -10 fok közeli minimumok is lehetnek. A felhősebb dunántúli tájakon lesz több helyen fagymentes az éjszaka. Napközben sok lesz a napsütés, nyugaton lehetnek felhősebb területek. Itt elvétve egy-egy zápor is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél megélénkülhet. A maximumok 7-13 fok között alakulnak.

Vasárnap alig lesz felhő felettünk, emiatt hajnalban is sokfelé várható fagy: 0, -7 fok között alakulnak minimumok, a fagyzugokban -10 fok köré hűlhet le a levegő. A keleties szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 7-11 fokot mérhetünk.

Hétfőtől fokozatos melegedés kezdődik és a hét közepére már 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra sajnos továbbra sincs kilátás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idojaras

nap

napsütés

meleg

tavasz