Kiderült, József meghozza-e a meleget: itt a dátum, amikor búcsút inthetünk a télnek

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, József meghozza-e a meleget: itt a dátum, amikor búcsút inthetünk a télnek

Napos, de kicsit hidegebb hétvége elé nézünk. Az éjszakák is fagyosabbak lesznek, viszont a csapadékhiány egyre aggasztóbb. Az átlagosnál jóval szárazabb január és február után eddig a márciusi csapadék is rettentő kevés. A csapadékhiány így tovább fokozódik, az elmúlt 30 nap során nagy területen a 10, helyenként az 5 mm-t sem érte el a csapadékösszeg.

Egy nagy méretű, blokkoló anticiklon veszi át az irányítást Európa időjárása felett. Hétvégén a Kárpát-medence ennek az anticiklonnak a déli, délkeleti peremén fog elhelyezkedni és kelet, északkelet felől átmenetileg hidegebb levegő áramlik majd térségünkbe. Hétfőtől viszont már enyhébb léghullámok érkeznek és a hőmérsékletek is kifejezetten tavasziasak lesznek. A csapadékkal viszont továbbra is adós marad az időjárás - írta az Időkép.

Az Európa fölé beülő blokkoló anticiklon (M), melynek keleties, északkeleties áramlási rendszerében kezdetben hidegebb, jövő héten pedig melegebb légtömegek érkeznek

Szombat hajnalban a Dunától keletre sokfelé készülhetünk fagyra: -1, -6 fokig csökken a hőmérséklet, de az északi fagyzugokban -10 fok közeli minimumok is lehetnek. A felhősebb dunántúli tájakon lesz több helyen fagymentes az éjszaka. Napközben sok lesz a napsütés, nyugaton lehetnek felhősebb területek. Itt elvétve egy-egy zápor is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél megélénkülhet. A maximumok 7-13 fok között alakulnak.

Vasárnap alig lesz felhő felettünk, emiatt hajnalban is sokfelé várható fagy: 0, -7 fok között alakulnak minimumok, a fagyzugokban -10 fok köré hűlhet le a levegő. A keleties szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 7-11 fokot mérhetünk.

Hétfőtől fokozatos melegedés kezdődik és a hét közepére már 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra sajnos továbbra sincs kilátás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idojaras

nap

napsütés

meleg

tavasz