Kiderült, József meghozza-e a meleget: itt a dátum, amikor búcsút inthetünk a télnek

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, József meghozza-e a meleget: itt a dátum, amikor búcsút inthetünk a télnek

Napos, de kicsit hidegebb hétvége elé nézünk. Az éjszakák is fagyosabbak lesznek, viszont a csapadékhiány egyre aggasztóbb. Az átlagosnál jóval szárazabb január és február után eddig a márciusi csapadék is rettentő kevés. A csapadékhiány így tovább fokozódik, az elmúlt 30 nap során nagy területen a 10, helyenként az 5 mm-t sem érte el a csapadékösszeg.

Egy nagy méretű, blokkoló anticiklon veszi át az irányítást Európa időjárása felett. Hétvégén a Kárpát-medence ennek az anticiklonnak a déli, délkeleti peremén fog elhelyezkedni és kelet, északkelet felől átmenetileg hidegebb levegő áramlik majd térségünkbe. Hétfőtől viszont már enyhébb léghullámok érkeznek és a hőmérsékletek is kifejezetten tavasziasak lesznek. A csapadékkal viszont továbbra is adós marad az időjárás - írta az Időkép.

Az Európa fölé beülő blokkoló anticiklon (M), melynek keleties, északkeleties áramlási rendszerében kezdetben hidegebb, jövő héten pedig melegebb légtömegek érkeznek

Szombat hajnalban a Dunától keletre sokfelé készülhetünk fagyra: -1, -6 fokig csökken a hőmérséklet, de az északi fagyzugokban -10 fok közeli minimumok is lehetnek. A felhősebb dunántúli tájakon lesz több helyen fagymentes az éjszaka. Napközben sok lesz a napsütés, nyugaton lehetnek felhősebb területek. Itt elvétve egy-egy zápor is előfordulhat. A keleti, északkeleti szél megélénkülhet. A maximumok 7-13 fok között alakulnak.

Vasárnap alig lesz felhő felettünk, emiatt hajnalban is sokfelé várható fagy: 0, -7 fok között alakulnak minimumok, a fagyzugokban -10 fok köré hűlhet le a levegő. A keleties szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 7-11 fokot mérhetünk.

Hétfőtől fokozatos melegedés kezdődik és a hét közepére már 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Csapadékra sajnos továbbra sincs kilátás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

idojaras

nap

napsütés

meleg

tavasz