Hétfő óta ég a tájvédelmi körzet erdeje: azóta nem sikerül megfékezni a lángokat + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Hétfő óta ég a tájvédelmi körzet erdeje: azóta nem sikerül megfékezni a lángokat + fotók

Nagy a baj! A Tarna-Lázbérci Tájvédelmi Körzet talán eddigi legnagyobb erdőtüzével áll szemben a tűzoltóság és Borsodbóta, Nekézseny, Sáta környékén. A tűz terjedését hétfő óta nem sikerül megfékezni.

A Tarna-Lázbérci Tájvédelmi Körzet talán eddigi legnagyobb erdőtüzével áll szemben a tűzoltóság és Borsodbóta, Nekézseny, Sáta környékén. A tűz terjedését hétfő óta nem sikerül megfékezni...
Az országos tűzgyújtási tilalom ellenére naponta keletkeznek avar- és erdőtüzek Igazgatóságunk működési területén.

- közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a Facebookon.

Ahogy a holnapon írják, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei naponta segítenek egy-egy tűz továbbterjedésének megakadályozásában, és a tűz eloltásában, ezért is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy hazánk egész területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

A kiszáradt talaj és biomassza miatt gyors tűzterjedés alakul ki kisebb szél vagy lejtőhatás esetén is. Megnő a keletkező tüzek intenzitása, a tűz nemcsak fiatal erdőtelepítéseket, erdőfelújításokat veszélyeztethet, hanem a 4-5 méter magas fiatalosokat is. Nő a tüzek ugrótűz potenciálja, ami tovább gyorsíthatja a tűzterjedést.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei az Igazgatóság működési területén naponta segítenek egy-egy tűz továbbterjedésének megakadályozásában, és a tűz eloltásában. Az alábbi felvétel a Sáta és Nekézseny közötti területen készült hétfő délután

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdőtűz

tarna-lázbérci tájvédelmi körzet

katasztrofavédelem

tűzoltók