Hétfő óta ég a tájvédelmi körzet erdeje: azóta nem sikerül megfékezni a lángokat + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Hétfő óta ég a tájvédelmi körzet erdeje: azóta nem sikerül megfékezni a lángokat + fotók

Nagy a baj! A Tarna-Lázbérci Tájvédelmi Körzet talán eddigi legnagyobb erdőtüzével áll szemben a tűzoltóság és Borsodbóta, Nekézseny, Sáta környékén. A tűz terjedését hétfő óta nem sikerül megfékezni.

A Tarna-Lázbérci Tájvédelmi Körzet talán eddigi legnagyobb erdőtüzével áll szemben a tűzoltóság és Borsodbóta, Nekézseny, Sáta környékén. A tűz terjedését hétfő óta nem sikerül megfékezni...
Az országos tűzgyújtási tilalom ellenére naponta keletkeznek avar- és erdőtüzek Igazgatóságunk működési területén.

- közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága a Facebookon.

Ahogy a holnapon írják, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei naponta segítenek egy-egy tűz továbbterjedésének megakadályozásában, és a tűz eloltásában, ezért is szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy hazánk egész területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

A kiszáradt talaj és biomassza miatt gyors tűzterjedés alakul ki kisebb szél vagy lejtőhatás esetén is. Megnő a keletkező tüzek intenzitása, a tűz nemcsak fiatal erdőtelepítéseket, erdőfelújításokat veszélyeztethet, hanem a 4-5 méter magas fiatalosokat is. Nő a tüzek ugrótűz potenciálja, ami tovább gyorsíthatja a tűzterjedést.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrei az Igazgatóság működési területén naponta segítenek egy-egy tűz továbbterjedésének megakadályozásában, és a tűz eloltásában. Az alábbi felvétel a Sáta és Nekézseny közötti területen készült hétfő délután

- írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

erdőtűz

tarna-lázbérci tájvédelmi körzet

katasztrofavédelem

tűzoltók