Szörnyű pusztítást végzett a tűz: lángolt a Hortobágy, 180 hektáron égett a puszta

MTI   
  Megosztom
Szörnyű pusztítást végzett a tűz: lángolt a Hortobágy, 180 hektáron égett a puszta

Tegnap öt hektár területen gyulladt ki az aljnövényzet a Hortobágyon, 180 hektáron égett a puszta a Faluvéghalma major közelében. Estére azonban már sikerült megfékezni a lángokat - írta a Katasztrófavédelem.

Korábban a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője jelezte: kigyulladt a puszta aljnövényzete Hortobágyon, a Faluvéghalma major közelében hétfő délután, a nádas és az aljnövényzet mintegy kétszáz hektáron égett.

A térségbe Hajdúnánásról, Balmazújvárosból, Tiszaújvárosból, Tiszafüredről, Karcagról és Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók és vízszállítók. Az oltást nehezítette, hogy természetvédelmi területen terjedt a tűz, ami korlátozta a beavatkozási lehetőségeket - magyarázta Papp-Kunkli Nóra szóvivő.

Egymást érik a nagy tüzek

Nem ez volt az első nagy kiterjedésű tűz, amelyhez hatalmas erőkkel vonult hétfőn a katasztrófavédelem: amint arról a HelloVidék is tegnap beszámolt, Debrecen-Bánk határában délelőtt kigyulladt egy műanyaggyár raktárépülete, ahonnan a tűz az aljnövényzetre és egy másik épületre is átterjedt.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

hortobágy

katasztrófavédelem

tűzoltók