Szörnyű pusztítást végzett a tűz: lángolt a Hortobágy, 180 hektáron égett a puszta

MTI   
  Megosztom
Szörnyű pusztítást végzett a tűz: lángolt a Hortobágy, 180 hektáron égett a puszta

Tegnap öt hektár területen gyulladt ki az aljnövényzet a Hortobágyon, 180 hektáron égett a puszta a Faluvéghalma major közelében. Estére azonban már sikerült megfékezni a lángokat - írta a Katasztrófavédelem.

Korábban a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője jelezte: kigyulladt a puszta aljnövényzete Hortobágyon, a Faluvéghalma major közelében hétfő délután, a nádas és az aljnövényzet mintegy kétszáz hektáron égett.

A térségbe Hajdúnánásról, Balmazújvárosból, Tiszaújvárosból, Tiszafüredről, Karcagról és Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók és vízszállítók. Az oltást nehezítette, hogy természetvédelmi területen terjedt a tűz, ami korlátozta a beavatkozási lehetőségeket - magyarázta Papp-Kunkli Nóra szóvivő.

Egymást érik a nagy tüzek

Nem ez volt az első nagy kiterjedésű tűz, amelyhez hatalmas erőkkel vonult hétfőn a katasztrófavédelem: amint arról a HelloVidék is tegnap beszámolt, Debrecen-Bánk határában délelőtt kigyulladt egy műanyaggyár raktárépülete, ahonnan a tűz az aljnövényzetre és egy másik épületre is átterjedt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

hortobágy

katasztrófavédelem

tűzoltók