Szörnyű pusztítást végzett a tűz: lángolt a Hortobágy, 180 hektáron égett a puszta

MTI   
  Megosztom
Szörnyű pusztítást végzett a tűz: lángolt a Hortobágy, 180 hektáron égett a puszta

Tegnap öt hektár területen gyulladt ki az aljnövényzet a Hortobágyon, 180 hektáron égett a puszta a Faluvéghalma major közelében. Estére azonban már sikerült megfékezni a lángokat - írta a Katasztrófavédelem.

Korábban a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője jelezte: kigyulladt a puszta aljnövényzete Hortobágyon, a Faluvéghalma major közelében hétfő délután, a nádas és az aljnövényzet mintegy kétszáz hektáron égett.

A térségbe Hajdúnánásról, Balmazújvárosból, Tiszaújvárosból, Tiszafüredről, Karcagról és Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók és vízszállítók. Az oltást nehezítette, hogy természetvédelmi területen terjedt a tűz, ami korlátozta a beavatkozási lehetőségeket - magyarázta Papp-Kunkli Nóra szóvivő.

Egymást érik a nagy tüzek

Nem ez volt az első nagy kiterjedésű tűz, amelyhez hatalmas erőkkel vonult hétfőn a katasztrófavédelem: amint arról a HelloVidék is tegnap beszámolt, Debrecen-Bánk határában délelőtt kigyulladt egy műanyaggyár raktárépülete, ahonnan a tűz az aljnövényzetre és egy másik épületre is átterjedt.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűz

hortobágy

katasztrófavédelem

tűzoltók