Leszámolnak a vérszívókkal: mutatjuk, hol lesz legközelebb szúnyoggyérítés

HelloVidék   
  Megosztom
Leszámolnak a vérszívókkal: mutatjuk, hol lesz legközelebb szúnyoggyérítés

A héten 11 megye 230 településén lépnek fel a vérszívók ellen. Az elmúlt napok változékony időjárása befolyásolta a szúnyogok magatartását is, hiszen a viharos időjárást nyugalmi állapotban, kevés aktivitással vészelik át. A szeles, csapadékos időjárás miatt több területen el kellett halasztani a tervezett kezeléseket.

Felmelegedés hatására várható a vérszívók tömeges megjelenése, ezért a következő napokban folytatódik ellenük a központi védekezés. Pótolják a szakemberek az időjárás miatt elmaradt munkákat

A jelenlegi esős időszakban különösen sokat tehetünk az emberközeli életmódot folytató szúnyogfajok elterjedése ellen. Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, vödrökben megálló vizet kiönteni.

A katasztrófavédelem weboldalán a lakosság - szúnyoggyérítés menüpontban érhető el a szúnyoggyérítés heti programja.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyoggyérítés

szúnyoghelyzet

szúnyoginvázió

szabolcs-szatmár-bereg megye

jász-nagykun szolnok megye

tisza-tó

csongrád megye

baja

mohács