Kiadták a figyelmeztetést az országra: mutatjuk, hol várható felhőszakadás, jégeső

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést az országra: mutatjuk, hol várható felhőszakadás, jégeső

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint egyre többfelé pattanhatnak ki ma zivatarcellák, és a nap folyamán ismétlődő zivatartevékenységre számíthatunk. Legkisebb valószínűséggel a nyugati, határ menti területeken fordulhatnak elő zivatarok a délutáni órákban.

A légkör az esti, késő esti órákban is aktív marad, a zivatartevékenység éjjel főleg a Dunántúlra és a déli megyékre koncentrálódik (a délutánihoz hasonló kísérőjelenségekkel). Még pénteken is szórványosan számíthatunk zivatarok kialakulására, előbb a dunántúli, majd a középső tájak és az Északi-középhegység felé vonul a zivataros csapadékzóna.

Összességében legnagyobb számban a középső tájakon, legkisebb számban és eséllyel pedig a Tiszántúlon fordulhatnak elő zivatarok. Péntek estére fokozatosan mérséklődik a csapadékhajlam. A zivatarok útját rövid idő alatt intenzív csapadék (ált. >10-20 mm), szélerősödés (>40-60 km/h), és jégeső kísérheti.

Pénteken az Alpokalján viharossá fokozódik az északi szél, a déli óráktól a legerősebb széllökések elérhetik, meghaladhatják a 70 km/h-át. Estére veszít erejéből a szél.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

zivatarlánc

zivatarcellák

vihar

viharjelzés

előrejelzés