Kiadták a narancs riasztást: ezekben a megyékben durván lecsaphat a vihar

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a narancs riasztást: ezekben a megyékben durván lecsaphat a vihar

Az Időkép előrejelzése szerint, ma hidegfront érkezik erős, helyenként viharos északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Nagyobb mennyiségű csapadék a Dunántúlt és az északi tájakat érintő zivatarokból eshet. Délután nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között, 25-37 fokra van kilátás, keleten, délkeleten lesz a legmelegebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a hidegfront hatására az alföldi területekre korlátozódik a hőség, ott a napi középhőmérséklet általában 25, a dél alföldi területeken 27 fok körül alakulhat. De ez még nem minden!

Északnyugat felől egy hidegfront érte el az országot. Ennek hatására kezdetben leginkább a Dunántúl északi és nyugati felén várható a záporok mellett zivatarok kialakulása. A nap folyamán keletebbre is egyre többfelé lehet számítani zivatarra, legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunántúl

előrejelzés

időjárás

vihar

szél

viharos szél

zivarar

zápor

országos meteorológiai szolgálat