Kiadták a figyelmeztetést: itt csaphatnak le a zivatarok az országban

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: itt csaphatnak le a zivatarok az országban

Szombaton egy hidegörvény alakítja időjárásunkat. Délnyugaton zártabb felhőzet mellett délután is számíthatunk esőre, záporokra. Máshol többnyire gomolyfelhők borítják az eget, melyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északias szél mérsékelt, helyenként élénk lesz, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is készülhetünk. Napközben 26-32 fokot mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint, szombaton délnyugaton az eső, zápor mellett, másutt a napközben megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként (jobb eséllyel eséllyel az északkeleti határvidéken, Dunántúl középső tájain, Duna-Tisza közén) kialakulhat zivatar. A délnyugati határ közelében 20 mm feletti csapadék is hullhat. Vasárnap délután, este az országban (valamivel jobb eséllyel északnyugaton, illetve az Alföldön) helyenként szintén kialakulhat zivatar. A zivatarokat átmeneti intenzív csapadék, kisebb méretű jég, szélerősödés, főként vasárnap délután az Alföldön néhol 60 km/h feletti szél kísérheti.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

országos meteorológiai szolgálat

zivatar

vihar