Hamarosan ideér a gyilkos vihar Ausztriából: kiadták a figyelmeztetést, ez fájni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Hamarosan ideér a gyilkos vihar Ausztriából: kiadták a figyelmeztetést, ez fájni fog

Öt ember halálát okozta a tomboló vihar Ausztriában, ami most ide tart. A hetekig tartó hőhullám és történelmi aszály után most ítéletidő sújtja egyelőre Európa nyugati felét. A karintiai tó közelében a szél fákat döntött ki. Az egyik fa egy öt és egy nyolc éves kislányra zuhant. A gyermekek életüket vesztették.

Nyugat felől rohanja le az országot a hidegfront, amelyik a szomszédban eddig öt halálos áldozatot követelt, írta meg az euronews.com. A pokoli hőség után ismét olyan szélsőséges időjárásban lehet részünk, ami az államalapítás ünnepét is tönkreteheti.

Augusztus 20-án, szombaton, nemzeti ünnepünk napján gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és a nyugati, valamint a középső tájakon többfelé, több alkalommal számíthatunk záporokra, zivatarokra. Késő délutántól délnyugat felől rendszerbe szervezett heves zivatarok érkezhetnek, felhőszakadással, jégesőkkel. 24 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg, írja a Köpönyeg.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás. A nyugati területeken esők, a középső tájakon zivatarok várhatók. Délutántól a keleti országrészt is elérik a gomolyok, és kiterjedt, heves zivatarok törhetnek ki itt is. Erős lesz az ÉNy-i szél. A tartósan esős tájakon mindössze 20 fok lesz, keleten még lehet 25-30°C.

Hétfőn marad az erősen felhős idő, és továbbra is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Nyugaton továbbra is lehet csendes eső. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék lehet. Őszies idő valószínű 20-27 fokkal.

Kedden a párás reggelt követően változóan, majd ismét erősen felhős lesz az ég. Főleg délutántól valószínű ismét több helyen zápor, zivatar. Élénk marad az északias szél.

További előrejelzés időjárás aloldalunkon!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vihar

zivatar

zápor

esőzések

ausztria

hidegfront