Az egész országra kiadták a riasztást: zivatarra, jégesőre is lehet számítani

HelloVidék   
  Megosztom
Az egész országra kiadták a riasztást: zivatarra, jégesőre is lehet számítani

Ma a napsütést gyakrabban zavarhatják felhők, és több tájegységünkön, főként a nyugati és középső országrészben alakulhatnak ki ismét elszórt záporok, zivatarok.

Az Időkép előrejelzése szerint helyenként élénk lehet a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 26 és 35 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten számíthatunk a legmelegebb időre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint, ma szórványos jelleggel kell zivatarra számítani, a Tiszántúlon délutánig alacsonyabb valószínűséggel. Az erősebb gócokat intenzív csapadék (> 10-20 mm), viharos széllökés (ált. 60-70 km/h, a Tiszántúlon esetleg > 70-80 km/h) és jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kísérheti. A késő esti órákra a legtöbb helyen csökken a zivatarhajlam, de az északkeleti, keleti területeken még az éjféli, hajnali órákban is előfordulhatnak zivataros gócok.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

előrejelzés

időjárás

időjárás előrejelzés

jégeső

zivatar

országos meteorológiai szolgálat