Újabb viharok csapnak le: minden megyénkre figyelmeztetést adtak ki, így érkezik a rettenet

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb viharok csapnak le: minden megyénkre figyelmeztetést adtak ki, így érkezik a rettenet

Péntek estétől szombat estig ismét többfelé számíthatunk kiadósabb csapadékra, valamint zivatarokra is. Csütörtök este, éjszaka többfelé hullott kiadós mennyiségű csapadék, a legtöbb esőt az északkeleti országrész kapta. Az előttünk álló este, éjszaka során ismét egy csapadékmező érkezik.

Nyugat felől egyre többfelé érkezik eső, záporok, zivatarok. Holnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon számíthatunk nagyobb területen csapadékosabb időre, valamint villámlásra is, majd szombat reggel, délelőtt már a Dunától keletre lehet nagyobb öntözés, helyenként zivatarok kíséretében, a Dunántúlon ekkor már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, írja az Időkép.

Holnap napközben alacsony valószínűség mellett az északkeleti megyékben és a délkeleti, keleti határ közelében alakulhat ki néhány zivatar. Késő délutántól, kora estétől délnyugat, nyugat felől több hullámban érkezik csapadék, amely nagyobb bizonytalanság mellett az ország nagyobb részét érinteni fogja, főként éjszaka nagy területen növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. A délnyugatról, nyugatról északkelet, kelet felé haladó cellák környezetében elsősorban felhőszakadás (>30 mm, nagyobb eséllyel a déli és keleti országrészben) fordulhat elő, emellett helyenként viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső ( ált. 1-2 cm) is lehet. Szombaton napközben a zivatarok egyre inkább az északkeleti, keleti megyékre korlátozódnak, ezen kívül késő délutántól a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben alakulhatnak ki újabb zivatarok, ezért ad ki országos riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de ezen a napon már csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadék

időjárás

zápor

zivatar

esőzések

vihar