Újabb viharok csapnak le: minden megyénkre figyelmeztetést adtak ki, így érkezik a rettenet

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb viharok csapnak le: minden megyénkre figyelmeztetést adtak ki, így érkezik a rettenet

Péntek estétől szombat estig ismét többfelé számíthatunk kiadósabb csapadékra, valamint zivatarokra is. Csütörtök este, éjszaka többfelé hullott kiadós mennyiségű csapadék, a legtöbb esőt az északkeleti országrész kapta. Az előttünk álló este, éjszaka során ismét egy csapadékmező érkezik.

Nyugat felől egyre többfelé érkezik eső, záporok, zivatarok. Holnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon számíthatunk nagyobb területen csapadékosabb időre, valamint villámlásra is, majd szombat reggel, délelőtt már a Dunától keletre lehet nagyobb öntözés, helyenként zivatarok kíséretében, a Dunántúlon ekkor már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, írja az Időkép.

Holnap napközben alacsony valószínűség mellett az északkeleti megyékben és a délkeleti, keleti határ közelében alakulhat ki néhány zivatar. Késő délutántól, kora estétől délnyugat, nyugat felől több hullámban érkezik csapadék, amely nagyobb bizonytalanság mellett az ország nagyobb részét érinteni fogja, főként éjszaka nagy területen növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. A délnyugatról, nyugatról északkelet, kelet felé haladó cellák környezetében elsősorban felhőszakadás (>30 mm, nagyobb eséllyel a déli és keleti országrészben) fordulhat elő, emellett helyenként viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső ( ált. 1-2 cm) is lehet. Szombaton napközben a zivatarok egyre inkább az északkeleti, keleti megyékre korlátozódnak, ezen kívül késő délutántól a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben alakulhatnak ki újabb zivatarok, ezért ad ki országos riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de ezen a napon már csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadék

időjárás

zápor

zivatar

esőzések

vihar