Újabb viharok csapnak le: minden megyénkre figyelmeztetést adtak ki, így érkezik a rettenet

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb viharok csapnak le: minden megyénkre figyelmeztetést adtak ki, így érkezik a rettenet

Péntek estétől szombat estig ismét többfelé számíthatunk kiadósabb csapadékra, valamint zivatarokra is. Csütörtök este, éjszaka többfelé hullott kiadós mennyiségű csapadék, a legtöbb esőt az északkeleti országrész kapta. Az előttünk álló este, éjszaka során ismét egy csapadékmező érkezik.

Nyugat felől egyre többfelé érkezik eső, záporok, zivatarok. Holnap hajnalig elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon számíthatunk nagyobb területen csapadékosabb időre, valamint villámlásra is, majd szombat reggel, délelőtt már a Dunától keletre lehet nagyobb öntözés, helyenként zivatarok kíséretében, a Dunántúlon ekkor már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, írja az Időkép.

Holnap napközben alacsony valószínűség mellett az északkeleti megyékben és a délkeleti, keleti határ közelében alakulhat ki néhány zivatar. Késő délutántól, kora estétől délnyugat, nyugat felől több hullámban érkezik csapadék, amely nagyobb bizonytalanság mellett az ország nagyobb részét érinteni fogja, főként éjszaka nagy területen növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. A délnyugatról, nyugatról északkelet, kelet felé haladó cellák környezetében elsősorban felhőszakadás (>30 mm, nagyobb eséllyel a déli és keleti országrészben) fordulhat elő, emellett helyenként viharos széllökés (> 60-70 km/h) és jégeső ( ált. 1-2 cm) is lehet. Szombaton napközben a zivatarok egyre inkább az északkeleti, keleti megyékre korlátozódnak, ezen kívül késő délutántól a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben alakulhatnak ki újabb zivatarok, ezért ad ki országos riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, de ezen a napon már csak elszórtan alakulhat ki átmeneti jelleggel futó zápor, zivatar.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csapadék

időjárás

zápor

zivatar

esőzések

vihar