Kiadták a figyelmeztetést: felhőszakadás, zivatar tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: felhőszakadás, zivatar tarolja le az országot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma jellemzően erősen vagy közepesen felhős égkép várható, csak kevés napsütés lehet. Nyugat felől több hullámban valószínű eső, zápor, délutántól zivatar is. A Dunántúl déli felén heves zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a délnyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 23 és 30 fok között alakul, csak a tartósan csapadékos helyeken lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Mint írják, a délelőtti, déli óráktól nyugat felől egyre többfelé és több hullámban fordulhatnak elő zivatarok a nap folyamán, legalacsonyabb valószínűséggel az északi, határ menti területeken. Délután, illetve kora este az ország délnyugati, déli területein - egy negatívabb forgatókönyv esetén - heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek. A zivatarok környezetében viharos széllökésre (60-80 km/h, heves zivatarok esetén ~90-110 km/h), jégesőre (1-3 cm, heves zivatarok esetén 2-4 cm) kell számítani, illetve az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű (25-40 mm) csapadék is hullhat. Az este folyamán északnyugat felől stabilizálódik a légkör, és fokozatosan a déli területekre korlátozódik a zivatartevékenység.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Pénteken napközben legfeljebb a déli, délnyugati, határhoz közeli területeken fordulhat elő egy-egy gyengébb zivatar. (Megj.: pénteken a délnyugati megyékben a nap folyamán lehulló csapadék (eső) mennyisége néhol elérheti a 20 mm-t.)

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

országos meteorológiai szolgálat

omsz

dunántúl

előrejelzés

vihar

zivatar

felhőszakadás