Tizenegy megyére adtak ki súlyos riasztást: jéggel érkezik a rettenet

HelloVidék   
  Megosztom
Tizenegy megyére adtak ki súlyos riasztást:  jéggel érkezik a rettenet

Ma kettészakad az ország, 11 megyére zivatar veszélye miatt citromsárga riasztást adtak ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Csütörtökön napos-gomolyos idő körvonalazódik, elszórtan záporok alakulnak ki, melyeket több helyen jégeső kísérhet, illetve keleten és délen néhol zivatar is előfordulhat. Az északias szél még többfelé élénk lehet. A reggel hideg lesz, napközben 14-20 fokra van kilátás, párás, ködös körzetek a Dunántúlon lehetnek - írta az Időkép.

Pénteken nyugaton sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, helyenként a Dunától keletre alakulhatnak ki kisebb záporok, zivatarok. A szél veszít erejéből, csak zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 14-21 fokot mutathatnak a hőmérők, hajnalban az északi fagyzugos völgyekben gyenge fagy előfordulhat.

Szombaton változóan felhős-napos idő várható csapadék nélkül, élénk délies széllel. Melegedés kezdődik, délután már 17-22 fok valószínű, a reggel viszont még a péntekihez hasonlóan hideg lesz.

Vasárnap főként az északi tájakon és a Dunántúlon felhős, esős idő lesz jellemző, napsütésből sehol nem lesz sok. A szél időnként a Dunántúlon lehet élénk. Délután 12-20 fokot mérhetünk, északkeleten lesz a leghidegebb. Hétfőn a reggel ködös, nyirkos lehet, majd délután is szürke, borongós, esős idő ígérkezik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás előrejelzés

előrejelzés időkép

jég