Tilos a kerti hulladék égetése: ezen a vidéki településen már élesedett a szabály

HelloVidék   
  Megosztom
Tilos a kerti hulladék égetése: ezen a vidéki településen már élesedett a szabály

A település lakosai nem gyújthatják meg szabadtéren például a belterületen- és külterületen lévő zártkerti ingatlanok használata során keletkezett hulladékokat – beleértve a kerti hulladékot is – szeptember közepétől.

A község honlapján a napokban tették közzé Gregorné Kovács Hajnalka jegyző tájékoztatását, amely szerint Zabar önkormányzatának képviselő-testülete egy, a közelmúltban hozott rendelettel hatályon kívül helyezte az avar és növényi hulladék égetéséről szóló eddig érvényben lévő határozatot.

Tájékoztatom a település lakosságát, hogy Zabar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 10/2022. (IX. 12.) önkormányzati rendeletével hatályon kívül helyezte az avar és növényi hulladék nyílttéri égetéséről szóló 3/2021. (III. 10.) önkormányzati rendeletét, ezért 2022. szeptember 13. napjától a község belterületén TILOS a nyílt téri égetés!

- közölte Gregorné Kovács Hajnalka, jegyző.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

hulladék

kerti hulladék égetése

kerti hulladék

égetés

avarégetés

növényi hulladék