Tilos a kerti hulladék égetése: ezen a vidéki településen már élesedett a szabály

HelloVidék   
  Megosztom
Tilos a kerti hulladék égetése: ezen a vidéki településen már élesedett a szabály

A település lakosai nem gyújthatják meg szabadtéren például a belterületen- és külterületen lévő zártkerti ingatlanok használata során keletkezett hulladékokat – beleértve a kerti hulladékot is – szeptember közepétől.

A község honlapján a napokban tették közzé Gregorné Kovács Hajnalka jegyző tájékoztatását, amely szerint Zabar önkormányzatának képviselő-testülete egy, a közelmúltban hozott rendelettel hatályon kívül helyezte az avar és növényi hulladék égetéséről szóló eddig érvényben lévő határozatot.

Tájékoztatom a település lakosságát, hogy Zabar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 10/2022. (IX. 12.) önkormányzati rendeletével hatályon kívül helyezte az avar és növényi hulladék nyílttéri égetéséről szóló 3/2021. (III. 10.) önkormányzati rendeletét, ezért 2022. szeptember 13. napjától a község belterületén TILOS a nyílt téri égetés!

- közölte Gregorné Kovács Hajnalka, jegyző.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

hulladék

kerti hulladék égetése

kerti hulladék

égetés

avarégetés

növényi hulladék