Szupercella tombol a déli tájakon: erre tart a rettenet, dió méretű jéggel támad

HelloVidék   
  Megosztom
Szupercella tombol a déli tájakon: erre tart a rettenet, dió méretű jéggel támad

Tetőket lyuggatott, gyümölcsöseket vert szét a jég délen. A Facebookon jött közben a hír, hogy perceken belül eléri Szegedet a déli tájakon tomboló szupercella, melyet cseresznye nagyságú jégeső kísért nem egy helyen.

Jégeső és felhőszakadás kíséri a szupercella útját a déli határhoz közeli településeken - adta hírül az Időkép. A kora délutáni órákban megdörrent az ég Baja térségében, majd ez a zivatar egyre erősebbé vált, végül szupercellává fejlődött. A vihar a déli határhoz közeli településeket érintve keleti-északkeleti irányba halad tovább Békéscsaba felé. Útja során többfelé okozott jégesőt, illetve felhőszakadást.

Körülbelül egy órája a Facebookon jött az a hír, hogy perceken belül eléri Szegedet a déli tájakon tomboló szupercella, melyet cseresznye nagyságú jégeső kísért nem egy helyen:

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időkép

időjárás

szupercella

jégeső

jégkár