Autósok, figyelem: kiadták a figyelmeztetést, brutális köd teríti le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem: kiadták a figyelmeztetést, brutális köd teríti le az országot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint, sokfelé várható sűrű köd, ami a déli és a tiszántúli tájakon már reggeltől, később dél-délkeleti irányból máshol is fokozatosan teret veszít, megszűnik. 

Mint írták, a Dunántúl nyugati felén, illetve az Északi-középhegység térségében, az Alföld északi részén csak nagyon lassan javulnak majd a látási viszonyok. Itt a köd fokozatos megemelkedése, rétegfelhőzetté alakulása valószínű. Az esti, késő esti óráktól a derült tájakon több helyen ismét sűrű köd várható.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Hétfőn az éjszaka sokfelé képződő, terjeszkedő köd és rétegfelhőzet egy része napközben is megmaradhat, máshol több-kevesebb napsütés is lehet, ugyanakkor a nap második felében nyugat felől egy vastagabb felhősáv is érkezhet. Szitálás előfordulhat, a délutáni, esti óráktól néhol kisebb eső is várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkülhet meg időnként a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, párás területeken 7 és 10, a kevésbé felhős részeken 11 és 15 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

omsz

országos meteorológiai szolgálat

előrejelzés

köd