Hófúvás, szélvihar, hidegbetörés? Készüljetek, hétvégére megbolondul az időjárásunk

HelloVidék   
  Megosztom
Hófúvás, szélvihar, hidegbetörés? Készüljetek, hétvégére megbolondul az időjárásunk

Mediterrán ciklon fog velünk bolondozni, rengeteg eső, viharos szél, hófúvás és nagy hőmérsékleti kontraszt lehet – írta az Időkép.

Csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen több helyen, máshol elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, északon a magasabb tájakon estétől kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás. A csúcshőmérséklet 1 és 7 fok között alakul - írta előrejelzésében az Időkép.

Pénteken egy mediterrán ciklon előoldalán melegedés érkezik élénk, erős déli-délkeleti széllel, sokfelé kiadós esővel, záporokkal. Az északi határnál kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Hajnalban -2, +5, a délutáni órákban 2-11 fokot mérhetünk, délkeleten lesz legenyhébb az idő.

Szombaton a borult égből kezdetben délen, délkeleten, délutántól dél felől egyre többfelé várható eső, amit este nyugaton az Alpokalján már havas eső, havazás válthat fel. Az északias szél a Dunántúlon több helyen megélénkül. Napközben 3-11 fok között alakul a hőmérséklet, ismét délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap nyugat felől az esőt egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás, viszont az, hogy a hideg levegő térhódítása mennyire kerül átfedésbe a csapadékkal, még meglehetősen bizonytalan. Az északnyugati szél a Dunántúlon sokfelé viharossá fokozódik, a Bakonyban hófúvás sem kizárt. Erős lehűlés jön, a csúcshőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, ennél legfeljebb a délelőtti órákban délkeleten lehet enyhébb az idő. Hétfőn szeles időre, elszórtan hózáporokra készülhetünk fagypont körüli maximumokkal.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

hidegfront

hófúvás