Készítsük a hólapátot, jégkaparót: ekkor érkezik meg az országba az igazi tél

MTI   
  Megosztom
Készítsük a hólapátot, jégkaparót: ekkor érkezik meg az országba az igazi tél

Viharos széllel érkező hidegbetörés várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon pénteken. Mediterrán ciklonok vonulnak át az ország felett és okoznak kiadós esőzést, de az időjárás szombat estétől, vasárnap hajnaltól télies fordulatot vesz.

A hideg levegő beáramlásával az esőt szombat késő estétől, vasárnap hajnaltól egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, ám ezzel párhuzamosan nyugat felől fokozatosan szűnik a csapadék.

Jelezték: továbbra is van némi bizonytalanság abban, hogy a csapadék, illetve a hideg levegő mekkora területen lesz átfedésben, azaz mekkora területen tud legalább átmeneti hótakaró kialakulni.

Közölték azt is, a hideg levegő erős, helyenként viharos széllel érkezik, így néhol hófúvás is előfordulhat. A bezúduló sarkvidéki levegő Magyarországra is meghozza a keményebb éjszakai fagyokat, de várhatóan a nappalok is 0 fok környékén alakulnak majd - írták.

Hozzátették: a jövő hét közepétől - a korábbi napok előrejelzéseihez képest - csökkent a jelentős enyhülés esélye, a csapadék valószínűsége viszont emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás-előrejelzés

szél

vihar

esőzés

tél

országos meteorológiai szolgálat