Kutyahideg van: Borsodban -15 fokkal indul a reggel, de már látni, mikortól lesz enyhülés

HelloVidék   
  Megosztom
Kutyahideg van: Borsodban -15 fokkal indul a reggel, de már látni, mikortól lesz enyhülés

Az idei tél eddigi leghidegebb reggelére ébredhettünk, a felhőzet csökkenésével és a szél gyengülésével párhuzamosan éjszaka gyorsan csökkent a hőmérséklet, különösen azokon a tájakon, ahol az elmúlt napokban hótakaró is kialakult. A leghidegebbet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bereten mérte az Időkép, -15 fokig hűlt le ma reggelre a levegő. -10 fok alatti minimumokkal nagyobb területen északon és a nyugati, délnyugati határ közelében találkozhattunk.


 

Az időkép előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a keleti és az északkeleti tájakon több felhő lehet az égen, kezdetben északkeleten még a hó szállingózhat. Csak néhol fordulhat elő egy-egy élénk délies széllökés. Kora délután -3 és +3 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán dél felől újra melegebb légtömegek áramlanak fölénk, ezzel együtt befelhősödik az ég, az északi tájakon helyenként előfordulhat hószállingózás. A délkeleti szelet többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lökések kísérhetik. Ismét fagyos lesz a hajnal, napközben pedig -3 és +4 fok közötti értékeket mérhetünk.

Aztán enyhül az idő is

Csütörtökön naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Napközben csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, havas eső, majd este nyugat felől egy kiterjedt csapadékmező érkezik, de ez főként esőt hozhat magával. Néhol élénk lehet a délies szél. Enyhébb időre van kilátás, kora délután 1-9 fokot mérhetünk.

Pénteken egy újabb mediterrán ciklon hozhat esős időt, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. A többfelé szeles időben 3 és 14 fok között alakulhatnak a maximumok, délen, délkeleten lesz melegebb. Szombatra feltámadó északi-északnyugati széllel lehűlés érkezhet, és az esőt is egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés