Figyelem, csak óvatosan az autózással: ezeken a tájakon havazás és ónos eső várható

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, csak óvatosan az autózással: ezeken a tájakon havazás és ónos eső várható

Pénteken és szombaton általában erős, a hegyvidéki tájakon viharos lesz a szél, előfordulhat havas eső, keleten havazás, majd vasárnap gyengén felhős, napos idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. A csapadékfajták széles tárházát vonultatja fel az érkező mediterrán ciklon, néhol még zivatarra is van esély.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, de átmeneti szünetek is lesznek a csapadékhullásban, délen, délkeleten időnként a felhőzet is felszakadozhat. A délkeleti és a déli tájakon egy-egy helyen akár az ég is megdörrenhet. Több tájegységünkön is élénk lehet a változó irányú szél. Kora délután 3 és 14 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, délen, délkeleten lehet legenyhébb az idő. Péntek éjjel újabb csapadékmező érkezik, az esőt nyugat felől egyre többfelé váltja fel havazás, havas eső, de átmenetileg ismét előfordulhat ónos eső.

Szombat délután már csak keleten fordulhat elő gyenge havas eső, hószállingózás, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hajnalban -4, +4, napközben -1, +5 fokra készülhetünk.

Vasárnap sok napsütés, száraz idő várható, csak kisebb körzetekben lehet több felhő. Veszít erejéből a szél. Kora reggel -8, -2, a vastagabb hóval borított északi tájakon -14, -9, délután -4, +3 fokot mérhetünk.

Hétfőn és kedden naposabb és valamivel felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de említésre méltó csapadék nem várható. A keleti országrész kivételével többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Fagyosak lesznek az éjszakák, napközben hétfőn -3, +4, kedden 0, +5 fok valószínű.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejelzés

hétvége

havazás