Elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget: árhullám vonul le a Tiszán

HelloVidék   
  Megosztom
Elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget: árhullám vonul le a Tiszán

Ahogy az Időkép írja, már 10 szakaszon rendeltek el elsőfokú belvízvédelmi készültséget, komolyabb árhullám vonul le a Tiszán.


 

Ahogy a lap írja, hazánk nagy részén decemberben eddig nem volt hiány csapadékból, két hét alatt helyenként 100 mm-nél is több hullott. A hosszantartó aszály mostanra mindenhol megszűnt, telítetté váltak a talajok, olyannyira, hogy az Alföld egyes részein már a belvíz is megjelent.

A kialakult helyzet miatt a Tisza mentén 10 szakaszon elsőfokú belvízvédelmi készültség lépett érvénybe:

Forrás: Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság

Áradnak a kelet-magyarországi folyók is, a Tiszán jelentős árhullám indult el, a folyó felső szakaszain a jövő hét első napjaiban másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet megközelítő vízállások is lehetnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

áradás

tisza

belvízvédelem

belvízvédelmi készültség