Elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget: árhullám vonul le a Tiszán

HelloVidék   
  Megosztom
Elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget: árhullám vonul le a Tiszán

Ahogy az Időkép írja, már 10 szakaszon rendeltek el elsőfokú belvízvédelmi készültséget, komolyabb árhullám vonul le a Tiszán.


 

Ahogy a lap írja, hazánk nagy részén decemberben eddig nem volt hiány csapadékból, két hét alatt helyenként 100 mm-nél is több hullott. A hosszantartó aszály mostanra mindenhol megszűnt, telítetté váltak a talajok, olyannyira, hogy az Alföld egyes részein már a belvíz is megjelent.

A kialakult helyzet miatt a Tisza mentén 10 szakaszon elsőfokú belvízvédelmi készültség lépett érvénybe:

Forrás: Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság

Áradnak a kelet-magyarországi folyók is, a Tiszán jelentős árhullám indult el, a folyó felső szakaszain a jövő hét első napjaiban másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet megközelítő vízállások is lehetnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

áradás

tisza

belvízvédelem

belvízvédelmi készültség