Elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget: árhullám vonul le a Tiszán

HelloVidék   
  Megosztom
Elrendelték az elsőfokú belvízvédelmi készültséget: árhullám vonul le a Tiszán

Ahogy az Időkép írja, már 10 szakaszon rendeltek el elsőfokú belvízvédelmi készültséget, komolyabb árhullám vonul le a Tiszán.


 

Ahogy a lap írja, hazánk nagy részén decemberben eddig nem volt hiány csapadékból, két hét alatt helyenként 100 mm-nél is több hullott. A hosszantartó aszály mostanra mindenhol megszűnt, telítetté váltak a talajok, olyannyira, hogy az Alföld egyes részein már a belvíz is megjelent.

A kialakult helyzet miatt a Tisza mentén 10 szakaszon elsőfokú belvízvédelmi készültség lépett érvénybe:

Forrás: Belügyminisztérium Vízügyi Főigazgatóság

Áradnak a kelet-magyarországi folyók is, a Tiszán jelentős árhullám indult el, a folyó felső szakaszain a jövő hét első napjaiban másodfokú árvízvédelmi készültségi szintet megközelítő vízállások is lehetnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

áradás

tisza

belvízvédelem

belvízvédelmi készültség