Kemény, ami a héten még vár ránk: a fehér karácsony sorsa is eldőlni látszik

HelloVidék   
  Megosztom
Kemény, ami a héten még vár ránk: a fehér karácsony sorsa is eldőlni látszik

Enyhülés várható az időjárásban a héten, a hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat. A hét elején hajnalban még mínusz 7 fokot is mérhetnek, de a hét végére megszűnnek az éjszakai fagyok. Szenteste napján és karácsony első napján felhős idő várható, 5 és 12 fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A fehér karácsony sorsa is egyre inkább eldőlni látszik, kora tavaszias meleg jöhet karácsonyra
- írta előrejelzésében az Időkép. A szerdától várhatóan tovább fokozódik az enyhülés, és karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet.

Sok helyen fagymentesek lehetnek az éjszakák, napközben pedig többfelé a 10 fokot is átlépheti majd a hőmérséklet. Így az a kevés, meglévő hótakaró is nagy eséllyel elolvadhat, jelentős csapadékutánpótlás pedig egyelőre nem várható. Ha esetleg mégis jön valami, az nagy eséllyel eső formájában fog lehullani.

A hét elején még kemény hidegek várnak ránk

Hétfőn a Tiszántúlon és a középső országrészben várható több napsütés, nyugatabbra viszont erősen felhős, borongós idő ígérkezik. Számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a déli-délkeleti szél. Napközben -2 és +4 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden elsősorban fátyolfelhők lehetnek az égen, de helyenként vastagabb felhők is takarhatják a napot, viszont száraz idő várható. A középső országrászben és a Dunántúlon élénk lehet a délkeleti szél. Még országszerte fagyos lesz a reggel, napközben pedig 1-6 fokot mérhetünk.

Szerdán a felhők lesznek túlsúlyban, helyenként szitálás, gyenge eső, a hajnali órákban néhol ónos szitlás is előfordulhat. Délnyugaton feltámad a délnyugati szél. Itt 8 és 13, máshol 1 és 7 fok közötti legmagasabb nappali hőmérsékletre készülhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására a középső tájakon többfelé megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, sok helyen több órára kisüt a nap. Hajnalban -3, +2, napközben 3-10 fok várható, délen lesz enyhébb az idő. Pénteken a többfelé párás, ködös reggelt követően napközben a gyakran megnövekvő felhőzetből északon fordulhat elő gyenge eső. Feltámad a délies szél. Északkeleten 1 és 6, máshol 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés