Kemény, ami a héten még vár ránk: a fehér karácsony sorsa is eldőlni látszik

HelloVidék   
  Megosztom
Kemény, ami a héten még vár ránk: a fehér karácsony sorsa is eldőlni látszik

Enyhülés várható az időjárásban a héten, a hét első napjain még számítani lehet napsütésre, de aztán visszatér a borult, párás, ködös idő, záporeső és szitálás is előfordulhat. A hét elején hajnalban még mínusz 7 fokot is mérhetnek, de a hét végére megszűnnek az éjszakai fagyok. Szenteste napján és karácsony első napján felhős idő várható, 5 és 12 fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A fehér karácsony sorsa is egyre inkább eldőlni látszik, kora tavaszias meleg jöhet karácsonyra
- írta előrejelzésében az Időkép. A szerdától várhatóan tovább fokozódik az enyhülés, és karácsonykor kifejezetten enyhe, kora tavaszt idéző időjárás jöhet.

Sok helyen fagymentesek lehetnek az éjszakák, napközben pedig többfelé a 10 fokot is átlépheti majd a hőmérséklet. Így az a kevés, meglévő hótakaró is nagy eséllyel elolvadhat, jelentős csapadékutánpótlás pedig egyelőre nem várható. Ha esetleg mégis jön valami, az nagy eséllyel eső formájában fog lehullani.

A hét elején még kemény hidegek várnak ránk

Hétfőn a Tiszántúlon és a középső országrészben várható több napsütés, nyugatabbra viszont erősen felhős, borongós idő ígérkezik. Számottevő csapadék sehol sem várható. A Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a déli-délkeleti szél. Napközben -2 és +4 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedden elsősorban fátyolfelhők lehetnek az égen, de helyenként vastagabb felhők is takarhatják a napot, viszont száraz idő várható. A középső országrászben és a Dunántúlon élénk lehet a délkeleti szél. Még országszerte fagyos lesz a reggel, napközben pedig 1-6 fokot mérhetünk.

Szerdán a felhők lesznek túlsúlyban, helyenként szitálás, gyenge eső, a hajnali órákban néhol ónos szitlás is előfordulhat. Délnyugaton feltámad a délnyugati szél. Itt 8 és 13, máshol 1 és 7 fok közötti legmagasabb nappali hőmérsékletre készülhetünk.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront hatására a középső tájakon többfelé megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben felszakadozik, csökken a felhőzet, sok helyen több órára kisüt a nap. Hajnalban -3, +2, napközben 3-10 fok várható, délen lesz enyhébb az idő. Pénteken a többfelé párás, ködös reggelt követően napközben a gyakran megnövekvő felhőzetből északon fordulhat elő gyenge eső. Feltámad a délies szél. Északkeleten 1 és 6, máshol 7 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés