Ilyen cukit még nem láttál: a vidéki állatkert igazgatója otthonában neveli a fura kis négylábút + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen cukit még nem láttál: a vidéki állatkert igazgatója otthonában neveli a fura kis négylábút  + Videó

A győri földimalac bébinek az állatbarátok segítségével szeretnének nevet adni, hogy már elkeresztelve térhessen vissza hamarosan szüleihez a januárban elkészülő új földimalacházba - adta hírül a vidéki állatkert.

A földimalac Afrikában, a Szahara alatti területeken él. Termeszekkel táplálkozik, a termeszvárak szétbontásában mesterien használja termetes ásó karmait. Akár tíz méteres gödröket is ás magának, amelyeket a környék többi állata is előszeretettel kibérel, ha már elhagyatott. A Győri Állatkert az afrikai földimalacot Európai Fajmegőrzési Program keretei között tenyészti a kontinensen egyedülálló sikerességgel.

Egy hónappal ezelőtt újabb bébivel gyarapodott a hazai földimalac-család. A győri bébinek az állatbarátok segítségével szeretnének nevet adni, hogy már elkeresztelve térhessen vissza hamarosan szüleihez a januárban elkészülő új földimalacházba - adta hírül a vidéki állatkert közösségi oldalán.

Ahogy írták, az anya első vemhessége révén még elég rutintalan, így az állatkert állatorvosa és felesége saját otthonukban nevelik az új „családtagot”.

Az állatkert Facebook oldalán indított szavazáson 6 név közül lehet választani, amiket gondozójuk állított össze.

Íme, ezek lehetnek a befutó nevek:

  • Badu ( erős-hatalmas)
  • Ada (díszítés, szépség)
  • Bunmi (ajándék)
  • Arwa (szép, bájos)
  • Asali (édes, mint a méz)
  • Akia (elsőszülött)

A szavazás január 6-ig tart.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatbarát kert

állatkert

zoo