Ilyen cukit még nem láttál: a vidéki állatkert igazgatója otthonában neveli a fura kis négylábút + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen cukit még nem láttál: a vidéki állatkert igazgatója otthonában neveli a fura kis négylábút  + Videó

A győri földimalac bébinek az állatbarátok segítségével szeretnének nevet adni, hogy már elkeresztelve térhessen vissza hamarosan szüleihez a januárban elkészülő új földimalacházba - adta hírül a vidéki állatkert.

A földimalac Afrikában, a Szahara alatti területeken él. Termeszekkel táplálkozik, a termeszvárak szétbontásában mesterien használja termetes ásó karmait. Akár tíz méteres gödröket is ás magának, amelyeket a környék többi állata is előszeretettel kibérel, ha már elhagyatott. A Győri Állatkert az afrikai földimalacot Európai Fajmegőrzési Program keretei között tenyészti a kontinensen egyedülálló sikerességgel.

Egy hónappal ezelőtt újabb bébivel gyarapodott a hazai földimalac-család. A győri bébinek az állatbarátok segítségével szeretnének nevet adni, hogy már elkeresztelve térhessen vissza hamarosan szüleihez a januárban elkészülő új földimalacházba - adta hírül a vidéki állatkert közösségi oldalán.

Ahogy írták, az anya első vemhessége révén még elég rutintalan, így az állatkert állatorvosa és felesége saját otthonukban nevelik az új „családtagot”.

Az állatkert Facebook oldalán indított szavazáson 6 név közül lehet választani, amiket gondozójuk állított össze.

Íme, ezek lehetnek a befutó nevek:

  • Badu ( erős-hatalmas)
  • Ada (díszítés, szépség)
  • Bunmi (ajándék)
  • Arwa (szép, bájos)
  • Asali (édes, mint a méz)
  • Akia (elsőszülött)

A szavazás január 6-ig tart.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatbarát kert

állatkert

zoo