Nem sült el jól a szilveszteri durrogtatás: rengeteg állat kóborolt el otthonról idén is

HelloVidék   
  Megosztom
Nem sült el jól a szilveszteri durrogtatás: rengeteg állat kóborolt el otthonról idén is

Az ünnepek elmúltával tele van a közösségi oldal olyan bejegyzésekkel, hogy rengeteg háztól tűntek el kutyák, macskák, háziállatok. A szilveszteri durrogtatások ugyanis rengeteg állat számára félelmetes zajongást jelentenek, mely miatt rémülten menekülnek, amerre csak tudnak.

Minden előzetes figyelmeztetés és kérés ellenére szinte megszámlálhatatlan mennyiségű állat menekült el a pirotechnikai eszközök használatának köszönhetően

- mondta el Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület vezetője a Somogy megyei hírportálnak. Külön felhívta a figyelmet arra is, hogy azt kérik, hogy a közösségi oldalon az elveszett állatról készült posztban legyen egy értékelhető fotó, az állat ismertetőjelei, az ivara, a chipje, a nyakörve, a hely, ahonnan elszökött, az állat neve és egy olyan telefonszám is, amelyen folyamatosan elérhető a gazda.

Nem csak a háziállatokra veszélyes

Boncz Edit kiemelte azt is, hogy nemcsak a kutyákat, macskákat, hanem a vadállatokat, madarakat is megviselik az olyan heves hangrobbanások, mint amilyet a szilveszteri tűzijáték okoz. Tatán mintegy 13 ezer lúd menekült ki a tatai Öreg-tó vizéből, pedig a város önkormányzata 2018 őszén szavazott arról, hogy a pirotechnikai eszközök használatának korlátozásával védik az itt telelő madarakat. Ennek ellenére 2022 utolsó napjának éjjelén heves hangrobbanások voltak a tó közelében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háziállatok

szilveszter

elkóborolt kutya

megijedt állatok

chip

nyakörv