Tél tábornok most igazán bekeményít: jövő héten havazással jönnek vissza a fagyok

MTI   
  Megosztom
Tél tábornok most igazán bekeményít: jövő héten havazással jönnek vissza a fagyok

A hét elején még az ország délnyugati részén várható eső, máshol megszűnik a csapadék és felszakadozik a felhőzet. Szerdán lehűlés kezdődik, helyenként havazással, hózáporral, a hét második felében napközben csak 0 és 4 fok várható, miközben visszatérnek az éjszakai fagyok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.


 


 

Hétfőn az Alpokalján, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön borult ég várható, míg északkelet felé haladva egyre vékonyabb lesz a felhőzet. A Dél-Dunántúlon többfelé eshet eső, havas eső, majd napközben az Alpokalján és a Dél-Alföldön is. A szél többfelé megélénkül, olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában 7 és 12, a Dunántúlon 3 és 6 fok között valószínű.

Kedden az ország délnyugati felén borult idő várható több helyen esővel, de a nap második felében vékonyodik a felhőzet. Másutt változóan felhős idő valószínű, északkeleten lehet a legtöbb napsütés. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A hajnali mínusz 4, plusz 5 fokról 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten valószínű az enyhébb idő.

Szerdán hajnalban főleg az északnyugati és déli részeken köd, pára képződik, ott tartósan borult maradhat az idő. Másutt a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül a szél. Hajnalban általában mínusz 5, plusz 2, kora délután 1, 5 fok várható.

Csütörtökön napközben nagyrészt borult lesz az ég, elszórtan valószínű gyenge havazás, hószállingózás. Éjjel pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1, a maximum 1 és 5 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős idő valószínű, a keleti részeken van esély napsütésre. Szórványosan valószínű havazás, hózápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban mínusz 4 és plusz 1, kora délután általában 0 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton felhős időre van kilátás, továbbra is a keleti részeken van esély napos időszakokra. Helyenként előfordulhat hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 4 és mínusz 2, kora délután 0 és plusz 3 fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap erősen felhős idő lesz és továbbra is helyenként fordulhat elő havazás, hószállingózás. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet elsősorban az északnyugati részeken erős, esetleg viharos lökések kísérhetik. Hajnalban mínusz 6 és mínusz 3, kora délután 0 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés