Ezt ki ne hagyd ekkor éjjel: soha többé nem lesz látható a különleges égi jelenség!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt ki ne hagyd ekkor éjjel: soha többé nem lesz látható a különleges égi jelenség!

A 2023-as évet egy nagyon különleges csillagászati eseménnyel indíthatjuk. Nevezetesen: ismét a Föld közelébe kerül a C/2022 E3 (ZTF) kódjelű üstökös. Az égitest 50 ezer évente kerüli meg a Napot, vagyis utoljára akkor járt a bolygónknál, amikor a neandervölgyi emberek éltek. A csillagászok számításai szerint már soha többé nem tér vissza, írja a hvg.hu.


 


 

Ahogy az Interesting Engineering is fogalmaz: az üstökösre a szó mindenféle értelmében véve utoljára van lehetőségünk az életben. De hogyan tudjuk ezt megtenni? Merre érdemes nézni?

Az üstökös január 12-én került a legközelebb a Naphoz. Emiatt megjelent a csóvája, a megnövekedett hőmérséklet miatt ugyanis a jég gázzá változott. A hajnali óráktól kezdve az északi égbolton, az Északi Korona csillagkép közelében kell, hogy lássuk.

feltéve persze, ha nem takarják felhők az égboltot. Hogy mennyire, azt egyelőre nem tudni, a szakemberek szerint ugyanis egy üstökös fényessége köztudottan kiszámíthatatlan.

Azok számára, akik valamiért nem tudják megnézni, a Virtual Telescope Project folyamatosan közvetíti, merre lehet látni az égitestet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

égi jelenség