Ezt ki ne hagyd ekkor éjjel: soha többé nem lesz látható a különleges égi jelenség!

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt ki ne hagyd ekkor éjjel: soha többé nem lesz látható a különleges égi jelenség!

A 2023-as évet egy nagyon különleges csillagászati eseménnyel indíthatjuk. Nevezetesen: ismét a Föld közelébe kerül a C/2022 E3 (ZTF) kódjelű üstökös. Az égitest 50 ezer évente kerüli meg a Napot, vagyis utoljára akkor járt a bolygónknál, amikor a neandervölgyi emberek éltek. A csillagászok számításai szerint már soha többé nem tér vissza, írja a hvg.hu.


 


 

Ahogy az Interesting Engineering is fogalmaz: az üstökösre a szó mindenféle értelmében véve utoljára van lehetőségünk az életben. De hogyan tudjuk ezt megtenni? Merre érdemes nézni?

Az üstökös január 12-én került a legközelebb a Naphoz. Emiatt megjelent a csóvája, a megnövekedett hőmérséklet miatt ugyanis a jég gázzá változott. A hajnali óráktól kezdve az északi égbolton, az Északi Korona csillagkép közelében kell, hogy lássuk.

feltéve persze, ha nem takarják felhők az égboltot. Hogy mennyire, azt egyelőre nem tudni, a szakemberek szerint ugyanis egy üstökös fényessége köztudottan kiszámíthatatlan.

Azok számára, akik valamiért nem tudják megnézni, a Virtual Telescope Project folyamatosan közvetíti, merre lehet látni az égitestet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

égi jelenség